Cum transforma social media lumea intr-o comunitate globala

Social media Artemir

Pentru a avea un exemplu/mentor, urmareste pagina de instagram dailyculture.ro!

Toata lumea este pe retelele de socializare. Este locul in care consumam continut, tinem legatura cu prietenii si familia, ne exprimam opiniile si sentimentele si impartasim momente din viata noastra. Desi oamenii pot folosi aceste platforme in mod putin diferit, experienta generala de interactiune cu social media este destul de similara, indiferent de platforma pe care o alegeti. In aceasta postare, vom analiza indeaproape modul in care functioneaza diferitele platforme de social media, precum si avantajele si dezavantajele acestora.

Google+

Google+ este o retea de socializare pe care o puteti utiliza pentru a partaja continut cu prietenii si familia dumneavoastra. Este asemanatoare cu Facebook prin faptul ca puteti posta actualizari de stare si fotografii, puteti interactiona cu alti utilizatori, va puteti alatura unor grupuri care au interese comune si multe altele. Site-ul a fost lansat in 2011 de Google ca o alternativa la produsul lor anterior – Orkut.

Desi Google a incetat sa il mai foloseasca incepand cu 2 aprilie 2019 (data publicarii acestui articol), acesta ramane inca activ pentru cei care s-au inscris inainte de aceasta data. Daca sunteti interesat sa il folositi acum, totusi, exista modalitati prin care puteti face acest lucru!

Facebook

Facebook este un serviciu de retea sociala care va permite sa va conectati cu prietenii si familia. Puteti posta actualizari de stare, partaja fotografii si videoclipuri, trimite mesaje si primi notificari atunci cand altii isi actualizeaza profilurile. Este gratuit si este disponibil pe dispozitive mobile, tablete si computere desktop.

Pentru a utiliza site-ul, trebuie sa aveti cel putin 13 ani (sau sa aveti permisiunea parintilor) daca locuiti in SUA, Canada sau in alte tari care respecta Legea privind protectia confidentialitatii online a copiilor (COPPA). Daca nu indepliniti aceste varste sau cerinte, atunci este posibil sa fie ilegal sa utilizati Facebook.

Twitter

Twitter este o platforma de socializare care permite utilizatorilor sa posteze mesaje scurte, numite tweet-uri. Tweeturile pot avea o lungime de pana la 280 de caractere si pot include fotografii, videoclipuri si alte materiale media. Persoanele care posteaza tweet-uri se numesc “tweeteri”.

Instagram

Instagram este o aplicatie de partajare a fotografiilor care va permite sa partajati fotografii cu prietenii si familia. Este o modalitate excelenta de a partaja fotografii cu prietenii si familia.

TikTok – cel mai utilizat social in 2022

TikTok este o platforma de social media si o aplicatie mobila detinuta de ByteDance. A fost lansata in 2016, desi exista de mult mai mult timp; doar ca acesta este momentul in care TikTok a devenit mai popular in randul tinerilor. Aplicatia le permite utilizatorilor sa incarce videoclipuri de 15 secunde si sa creeze povesti scurte cu clipuri muzicale si o varietate de alte caracteristici.

TikTok este folosita mai ales in China, dar este, de asemenea, populara in intreaga lume – mai ales in randul adolescentilor!

Social media are multe in comun si poate avea efecte similare asupra oamenilor.

In ciuda numeroaselor moduri in care social media poate fi daunatoare, este important de mentionat ca exista si multe lucruri pozitive in legatura cu aceasta. De exemplu, Facebook si Twitter sunt modalitati excelente de a pastra legatura cu prietenii si familia. Daca va simtiti singur sau plictisit, acestea va pot ajuta sa va conectati cu persoane care au interese similare cu ale dumneavoastra. De asemenea, retelele de socializare va permit sa intrati in contact cu alte persoane care altfel nu ar fi fost posibil – de exemplu, daca sunteti in cautarea unui loc de munca intr-o alta tara, dar nu cunoasteti personal pe nimeni acolo. In plus, platformele de socializare pot fi o modalitate excelenta de a invata lucruri noi (de exemplu, instructiuni de gatit sau de desen), de a va impartasi gandurile/simtamintele (de exemplu, postarea unui articol despre schimbarile climatice) si de a va tine la curent cu evenimentele actuale de oriunde din lume (de exemplu, citirea de articole de presa).

Concluzie

Cele mai multe dintre platformele majore pe care probabil le utilizati au moduri de lucru similare. Daca sunteti curiosi sa aflati in ce fel difera acestea, consultati articolul nostru despre diferentele dintre Facebook si Twitter.

Stefan Mirea