De ce este Crypto intr-o cadere libera chiar acum?

Scadere piata crypto Artemir

Piata crypto este inca in scadere si nu pare sa existe niciun semn pozitiv in curand. Dar de ce merge atat de prost piata criptografica? Ei bine, iata o lista cu principalele motive:

Cine controleaza piata crypto

Piata criptografica este controlata de balene. Balenele sunt persoane care au multi bani si care pot manipula piata.

Ei pot cumpara sau vinde cantitati mari de criptomonede, iar acest lucru poate misca piata intr-o directie pozitiva sau negativa. De exemplu, daca balenele isi vand toate detinerile de Bitcoin deodata, ar provoca o scadere imediata a pretului, deoarece acum sunt mai putini cumparatori decat inainte.

Volatilitatea valutelor crypt

Faptul ca, piata crypto este una volatila reprezinta o problema reala. Volatilitatea este o masura a gradului in care pretul unui activ financiar variaza in timp. Cu alte cuvinte, volatilitatea reprezinta cat de multa incertitudine exista in legatura cu preturile viitoare.

Piata criptomonedelor s-a confruntat cu niveluri extreme de volatilitate inca de la infiintarea sa in 2009 si nu este surprinzator faptul ca investitorii au fost descurajati sa investeasca in criptomonede din cauza acestei probleme. Daca stai sa te gandesti bine, unul dintre principalele beneficii pentru utilizarea activelor criptografice fata de monedele traditionale, cum ar fi USD sau EURO, este ca se presupune ca acestea sunt mai stabile in timp in comparatie cu pietele de moneda fiduciara, cum ar fi actiunile sau obligatiunile, deoarece sunt descentralizate (ceea ce inseamna ca nicio autoritate centrala nu le poate manipula). Dar acest lucru nu a fost adevarat pana acum; in schimb, vedem oscilatii uriase ale preturilor in fiecare zi, ceea ce face dificila situatia pentru comerciantii care doresc o anumita expunere, dar nu vor ca capitalul lor sa fie imobilizat pe termen nelimitat, asteptand ca lucrurile sa se linisteasca din nou inainte de a vinde!

Complexitatea cumpararii si pastrarii crypto

Pietele de criptomonede sunt foarte complexe. Faptul ca acestea sunt inca relativ noi pentru majoritatea oamenilor face dificila intelegerea modului in care functioneaza piata, ceea ce le poate ingreuna gasirea succesului in acest spatiu.

Unul dintre cele mai mari motive pentru care criptomonedele au devenit atat de populare este capacitatea lor de a face bani pentru investitorii care inteleg cum functioneaza si au profitat de aceste cunostinte investind din timp, precum si cumparand la preturi mici si vanzand la preturi mari (daca nu sunteti familiarizati cu acest concept, consultati articolul meu anterior “Bazele tranzactionarii criptomonedelor”). Cu toate acestea, nu este o sarcina usoara pentru majoritatea oamenilor: daca nu stii ce faci sau nu ai suficient timp/energie/bani investiti in intelegerea acestor piete, atunci nu exista prea multe sperante de a obtine profituri reale de pe urma lor

Legile nationale si reglementarile din fiecare tara

Exista mai multe motive pentru care ar putea fi necesar sa cunoasteti legile si reglementarile nationale din tarile in care doriti sa va desfasurati activitatea.

  • In ceea ce priveste operatiunile cu criptomonede, exista unele tari care sunt mai prietenoase cu criptomonedele decat altele. De exemplu, Elvetia a fost considerata un paradis sigur pentru criptomonede inca din 2019.
  • In plus, fiecare tara are propriile legi nationale privind tranzactiile financiare si spalarea banilor. Acestea pot diferi in functie de jurisdictia aplicabila afacerii dvs. (de exemplu, Regatul Unit), asa ca este important sa cunoasteti aceste diferente inainte de a decide unde doriti sa va stabiliti in lumea cripto

Oferta si cererea crypto

Cererea si oferta de criptografie sunt invers proportionale.

Cererea pentru o moneda este determinata de populatia care o foloseste si de numarul de persoane care au acces la acea moneda. Cu cat sunt mai multi oameni care o folosesc, cu atat cererea va fi mai mare. De exemplu, daca locuiti in Venezuela si doriti sa cumparati alimente de la magazinul alimentar local, dar toti banii de hartie fiat au fost furati sau pierduti din cauza hiperinflatiei – veti avea nevoie de criptomoneda (Bitcoin).

Cererea si oferta pot influenta piata criptografica atunci cand sunt afectate de factori externi care nu se afla sub controlul lor. De exemplu: daca cineva anunta ca maine la pranz va lansa o noua moneda de criptomoneda (si nimeni nu stie nimic despre ea), atunci acest lucru ar putea afecta atat oferta, cat si cererea, deoarece oamenii pot decide daca vor sau nu sa participe la lansarea acestei noi monede in functie de cat de multe informatii au fost publicate inainte (de exemplu, ce fel de tehnologie foloseste aceasta moneda?). Acest lucru ar influenta apoi si preturile, deoarece ar exista o oferta mai mica decat de obicei, in timp ce toata lumea asteapta vesti despre ce anume presupune aceasta noua tehnologie.”

Hack-urile care au afectat piata crypto

Daca sunteti un comerciant de criptomonede, este probabil ca una dintre cele mai mari temeri ale dumneavoastra este ca vi se vor fura fondurile. Si pe buna dreptate – cripto au avut loc destul de multe spargeri de-a lungul anilor. Iata cateva exemple:

  • hacks pe bursele si portofelele criptografice
  • asupra companiilor miniere (de exemplu, Bitmain)
  • fondurilor (de exemplu, Mt Gox, QuadrigaCX)

Piata crypto nu pare sa mai aiba un trend pozitiv

Pentru pasionatii de criptomonede care sunt de ceva vreme in zona, ati observat probabil ca piata criptografica nu pare sa mai aiba o tendinta pozitiva. Este in declin de ceva timp si nu mai este la fel de stabila ca inainte. Pretul criptomonedelor, cum ar fi bitcoin, obisnuia sa creasca rapid in fiecare an. In zilele noastre, insa, acest lucru nu mai este cazul, deoarece exista atat de multi investitori noi care intra in tranzactionarea cu criptomonede datorita curiozitatii lor cu privire la rentabilitatea potentiala si la potentialul investitional al acestora, dar nu sunt constienti de cat de volatile sau riscante pot fi investitiile in criptomonede. Pretul criptomonedelor, cum ar fi bitcoin, obisnuia sa creasca rapid in fiecare an; in zilele noastre, insa, acest lucru nu se mai intampla, deoarece exista atat de multi investitori noi care intra in tranzactionarea cu criptomonede datorita curiozitatii lor cu privire la rentabilitatea sa potentiala si la potentialele sale investitii, dar nu sunt constienti de cat de volatile sau riscante pot fi investitiile in criptomonede

Concluzie

din informatiile pe care le-am adunat, se pare ca piata criptografica nu mai are un trend pozitiv. In ciuda faptului ca este una dintre cele mai inovatoare tehnologii create vreodata, criptomonedele se confrunta in continuare cu multe provocari. Speram ca toate aceste probleme vor fi rezolvate in curand, astfel incat sa putem asista la o adoptare mai larga a tehnologiei blockchain!

1 thought on “De ce este Crypto intr-o cadere libera chiar acum?”

  1. Pingback: De ce ar trebui sa colectam NFT-uri? - Artemir 🔥

Comments are closed.