Promovarea gratuita explicata de la zero

Digital marketing gratuit

Promovarea gratuita este importanta, cand esti la inceput ca artist, poate fi dificil sa te promovezi. S-ar putea sa nu ai bani pentru campanii de publicitate sau de marketing costisitoare, dar asta nu inseamna ca eforturile tale de promovare trebuie sa fie low-cost. De fapt, exista o multime de modalitati de a te promova pe internet fara a fi nevoie sa cheltuiesti niciun ban!

Vorbeste despre munca ta in viata reala pentru promovarea gratuita

Daca nu sunteti familiarizat cu acest termen, “networking” este practica de a face conexiuni si de a cunoaste oameni noi. Poate fi la fel de simplu ca si cum ai merge la o petrecere si te prezinti cuiva, sau poate implica asumarea unui rol activ in comunitatea ta prin voluntariat pentru organizatiile locale sau participarea la evenimente legate de domeniul tau de activitate.

Cand vine vorba de a te promova pe internet fara a investi bani, networking-ul este probabil una dintre cele mai eficiente modalitati prin care poti face ca oamenii sa fie interesati de ceea ce faci – si nu te costa nimic!

Scrieti o postare pe blog despre munca dumneavoastra

Una dintre cele mai bune modalitati de a te promova pe internet este sa scrii un articol pe blog. Blogging-ul este o modalitate excelenta de a va construi brandul personal si de a va stabili ca expert in domeniul dumneavoastra.

Poti scrie despre orice lucru care are legatura cu munca ta, cum ar fi:

  • Experienta ta de lucru cu clientii sau pe proiecte
  • Parerile tale despre anumite subiecte legate de industria/ domeniul tau de expertiza
  • Cum va simtiti in legatura cu anumite aspecte ale afacerii dvs. (de exemplu, daca va simtiti epuizat sau entuziasmat)
  • Obiectivele pentru viitor (fie personale, fie profesionale)

Creati un videoclip pentru a le povesti oamenilor despre afacerea dvs.

Promovarea gratuita sau digital marketing gratuit, poate fi vitala daca nu sunteti un scriitor, s-ar putea sa vi se para ca timpul si efortul necesar pentru a scrie un articol sunt prea mari. Dar, cu putina cercetare si cateva abilitati de baza de formatare, scrierea poate fi la fel de usoara ca si cum ai vorbi despre munca ta.

Daca aveti experienta in scris, luati in considerare posibilitatea de a o folosi pentru a va promova pe internet fara sa investiti bani, scriind articole despre ceea ce faceti cel mai bine. De asemenea, ati putea incerca sa realizati videoclipuri in schimb – acestea obtin adesea rezultate mai bune decat continutul scris in ceea ce priveste ratele de implicare si optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO).

Scopul tau ar trebui sa fie acela de a crea continut pe care oamenii vor sa il citeasca sau sa il urmareasca pentru ca este util sau distractiv, mai degraba decat pentru ca are un caracter pur si simplu autopromotional.

clipuri video youtube

Utilizati social media in avantajul dumneavoastra

Social media este cel mai bun mod de a folosi promovarea gratuita online. O puteti folosi pentru a va conecta cu alte persoane, pentru a va impartasi cunostintele si expertiza, pentru a va construi brandul si pentru a obtine mai multi clienti.

Avantajele social media sunt ca va ofera acces la un public interesat de ceea ce faceti – multi dintre ei vor fi potentiali clienti!

Dezavantajele folosirii retelelor sociale pentru autopromovare includ faptul de a fi distras de lucruri precum actualizarile de la prieteni sau de a petrece prea mult timp deruland imagini in loc sa te concentrezi asupra muncii.

Nu va fie teama de autopromovare

Promovarea ta nu este un lucru rau, dar exista modalitati de a face acest lucru care iti vor ajuta afacerea si brandul. Cheia este sa fii sincer cu privire la ceea ce poti face si sa crezi in munca ta. Nu va fie teama de autopromovare, deoarece este necesara pentru succes.

Ar trebui sa crezi in tine mai intai inainte ca altcineva sa o faca. Trebuie sa te promovezi ca persoana, brand sau produs, astfel incat oamenii sa stie cine esti si ce valoare vor obtine lucrand cu/cumparand de la/etc., dar nu exagera facand totul despre “eu” in loc sa te concentrezi pe modul in care ceilalti pot beneficia de pe urma faptului ca se afla in preajma noastra (a clientului).

promovarea gratuita pe facebook

Autopromovarea poate fi gratuita

Autopromovarea poate fi gratuita. Iata cateva modalitati de a va promova online fara a cheltui bani:

  • Folositi social media pentru promovarea gratuita in avantajul dumneavoastra. Social media este o platforma excelenta pentru autopromovare, deoarece va permite sa va conectati cu oameni care altfel nu ar putea afla despre munca sau afacerea dvs. Chiar daca acestia nu cumpara nimic de la dvs. imediat, isi vor aminti cine sunteti atunci cand vor fi gata sa faca o achizitie sau sa angajeze pe cineva in viitor. Puteti partaja linkuri pe Facebook si Twitter (sau chiar crea anunturi) gratuit! Daca aceste platforme nu va plac, exista si alte modalitati de a va conecta cu altii prin intermediul blogurilor si sectiunilor de comentarii de pe site-uri web, cum ar fi videoclipurile de pe YouTube, precum si liniile de semnatura de e-mail – toate acestea sunt modalitati excelente de a va face remarcat de potentialii clienti fara a cheltui niciun ban!

Concluzie

Promovarea gratuita online nu trebuie sa fie costisitoare, dar necesita un anumit efort. Daca sunteti dispus sa depuneti aceasta munca, atunci exista multe modalitati prin care va puteti promova fara a cheltui niciun ban.

Stefan Mirea