Cum sa indexezi mai usor pagini in google

Indexare pagini google

Dacă o pagină nu se află în indexul Google, există 0% șanse ca aceasta să primească trafic organic.
Indexarea, pe scurt, este pasul 2 în procesul de clasare Google :

 • Crawling
 • Indexarea
 • Clasament

Acest articol se va concentra asupra modului de a determina Googlebot să indexeze mai multe pagini de pe site-ul dvs., mai rapid.

Cum sa verificati daca pagina este indexata in Google

Primul pas este să înțelegeți care este rata de indexare a site-ului dvs.

Rata de indexare = # de pagini din indexul Google / # de pagini de pe site-ul dvs

Puteți examina câte pagini site-ul dvs. a indexat în „ Raportul de stare a acoperirii indexului ” al Google Search Console.

Dacă vedeți erori sau un număr mare de pagini în afara indexului:

 • Harta site-ului dvs. poate avea adrese URL care nu sunt indexabile (adică paginile setate la NOINDEX, blocate prin robots.txt sau necesită autentificarea utilizatorului)
 • Site-ul dvs. poate avea un număr mare de pagini de „calitate scăzută” sau duplicate pe care Google le consideră nedemne
 • Este posibil ca site-ul dvs. să nu aibă suficientă „autoritate” pentru a justifica toate paginile

Puteți să consultați detaliile din tabelul de mai jos (aceasta este o nouă funcție minunată în Search Console actualizată de la Google).

Cum sa indexezi paginile de pe site-ul tau

Dacă site-ul dvs. nu respectă regulile Google în ceea ce privește încrederea, autoritatea și calitatea, probabil că aceste sfaturi nu vor funcționa pentru dvs.

Acestea fiind spuse, puteți folosi aceste tactici pentru a îmbunătăți rata de indexare a site-ului dvs.

Utilizati Fetch As google

Google Search Console are o funcție care vă permite să introduceți o adresă URL pentru „Preluare” Google . După trimitere, Googlebot vă va vizita pagina și va indexa.

 • Conectați-vă la Google Search Console
 • Navigați la Crawl Fetch ca Google
 • Luați adresa URL pe care doriți să o indexați și inserați-o în bara de căutare
 • Faceți clic pe butonul Preluare
 • După ce Google a găsit adresa URL, faceți clic pe Trimiteți la index

Motoarele de căutare accesează cu crawlere de la o pagină la alta prin link-uri HTML.

Putem folosi paginile de autoritate de pe site-ul dvs. pentru a împinge echitatea altora. Îmi place să folosesc raportul Ahrefs „cele mai bune pagini prin linkuri”.

Acest raport îmi spune cele mai autorizate pagini de pe site-ul meu – pot adăuga pur și simplu un link intern de aici la o pagină care are nevoie de echitate.

Este important de reținut că cele 2 pagini de interconectare trebuie să fie relevante – nu este o idee bună să legați paginile care nu au legătură între ele.

Blocati paginile de calitate scazuta din indexul Google

În timp ce conținutul este piatra de temelie a unui site web de înaltă calitate, conținutul greșit poate fi dispariția ta. Prea multe pagini de calitate scăzută pot reduce numărul de ocazii în care Google accesează cu crawlere, indexează și clasifică site-ul dvs.

Din acest motiv, dorim să „tuam” periodic site-urile noastre prin eliminarea paginilor de gunoi

Paginile care nu servesc nicio valoare ar trebui să fie:

 • Setați la NOINDEX . Când pagina are în continuare valoare pentru publicul dvs., dar nu pentru motoarele de căutare (gândiți-vă la pagini de mulțumire, pagini de destinație plătite etc.).
 • Blocat prin accesare cu crawlere prin fișierul Robots.txt . Când un întreg set de pagini are valoare pentru publicul dvs., dar nu pentru motoarele de căutare (gândiți-vă la arhive, comunicate de presă).
 • 301 redirecționat . Când pagina nu are valoare pentru publicul sau motoarele de căutare, dar are trafic sau linkuri existente (gândiți-vă la vechile postări de blog cu linkuri).
 • Șters (404) . Când pagina nu are nicio valoare pentru publicul sau motoarele de căutare și nu are trafic sau linkuri existente.

Includeti pagina in sitemap

Harta site-ului dvs. este un ghid pentru a ajuta motoarele de căutare să înțeleagă care pagini de pe site-ul dvs. sunt importante.
A avea o pagină în harta dvs. de site NU garantează indexarea, dar dacă nu includeți pagini importante va scădea indexarea.
Dacă site-ul dvs. rulează pe WordPress, este incredibil de ușor să configurați și să trimiteți o hartă a site-ului folosind un plugin (Yoast SEO).

Distribuiti pagina pe site-uri cu trafic mare

Site-uri precum Reddit și Quora sunt site-uri populare care vă permit să aruncați linkuri. Fac o practică obișnuită să promovez paginile publicate recent pe Quora – ajută la indexare, dar poate genera și o mulțime de trafic.

După cum sa menționat anterior, Google accesează cu crawlere de la o pagină la alta prin link-uri HTML (securizate).

Faptul ca alte site-uri web să creeze linkuri către ale dvs. nu este doar un factor uriaș de clasare, ci și o modalitate excelentă de a obține indexarea site-ului dvs.

Cele mai simple moduri de a obține link-uri:

 • Postare pentru invitați pe un site web relevant și autorizat
 • Găsiți bloggeri relevanți sau site-uri media și contactați cu o solicitare de publicitate

3 thoughts on “Cum sa indexezi mai usor pagini in google”

 1. Pingback: Ce este Elemntor si la ce ajuta - Artemir 🌐

 2. Pingback: Cum ne promovam pe Google Ads - Artemir 🔥

 3. Pingback: Cum functioneaza algoritmul de indexare al Google - Artemir 🔥

Comments are closed.