Ucraina primește internet de la Starlink – Conexiunea lui Elon Musk

starlink

Mykhailo Fedorov a prezentat intr-o postare pe Twitter echipamentul primit din partea lui Elon Musk.

Despre situatia in Ucraina

Războiul din Ucraina este un subiect greu de evitat în aceste zile tulburi, iar faptul că acesta se desfășoară la granița cu România este un motiv de îngrijorare pentru mulți. Dar speranța că întregul conflict se va încheia în curând, continuă să crească pe măsură ce întreaga lume își unește forțele pentru a ajuta Ucraina. Și ajutorul vine și de la persoane de la care te-ai aștepta mai puțin, precum Elon Musk.

Echipamentul primit

Cel mai bogat om din lume a activat de urgență serviciul Starlink în Ucraina și a trimis mii de echipamente de conectare la internet. În acest fel, infrastructura distrusă de armata Rusiei devine inutilă și conexiunea la rețea este asigurată din aer. Impresionant a fost și timpul de reacție al lui Elon Musk, care a confirmat că va ajuta Ucraina pe data de 27 Februarie. Nu a durat mult, iar în noaptea dintre 28 Februarie și 1 Martie 2022, Vice Prim-Ministrul Ucrainei, Mykhailo Fedorov a postat pe Twitter o poză cu un camion plin de receptori Starlink, numiți Dishy.

Viteza medie a internetului în Ucraina, conform celor de la Cable.co.uk este de 25Mbps. Un utilizator din Kiev deja a testat internetul de la Starlink și a obținut 136Mbps. Ținând cont că vorbim despre o zonă de război, în care infrastructura locală a fost printre primele ținte ale atacatorilor, este impresionant ce unealtă utilă a reușit Elon Musk să le ofere oamenilor care își apără țara.

#zonait

1 thought on “Ucraina primește internet de la Starlink – Conexiunea lui Elon Musk”

  1. Pingback: Urmeaza prabusirea unei rachete SpaceX pe luna - Artemir

Comments are closed.