Digital marketing este calea de urmat daca doriti sa ajungeti la publicul tinta si sa creati un buzz în jurul marcii dumneavoastra. Nu este vorba doar de a-i face pe oameni sa va vada anunturile, ci si de a interactiona cu acestia în asa fel încat sa devina clienti fideli. Exista diverse moduri în care se poate face marketingul digital si totul depinde de ce fel de obiective v-ati stabilit cand vine vorba de acest domeniu de activitate. În acest articol vom discuta cateva sfaturi si trucuri care va vor ajuta sa obtineti rezultate excelente atunci cand vine vorba de marketing digital în 2022.
Cuprins
Cum sa faci digital marketing in 2022
Marketingul digital este un termen larg, fiind vorba de comercializarea produselor si serviciilor prin intermediul tehnologiilor digitale, în principal pe internet, dar incluzand si telefoanele mobile, publicitatea pe ecran si orice alt mediu digital.
Marketingul digital nu mai înseamna doar dezvoltarea de site-uri web sau aplicatii. Este vorba despre modul în care va implicati în relatia cu clientii dvs. chiar înainte ca acestia sa va gaseasca – si ramaneti relevant pentru ei pe tot parcursul calatoriei lor.
Cum sa faci marketing cu influencerii in 2022
Influencer marketing este una dintre cele mai eficiente modalitati de a ajunge la noi clienti. Desi este un concept care exista de ani de zile, creste în popularitate ca urmare a tehnologiilor emergente, cum ar fi AI si blockchain. În acest articol, vom explora modul în care functioneaza marketingul de influentare, cum sa gasiti influencerul potrivit pentru afacerea sau marca dvs. si cum sa lucrati eficient cu acesta.
Ce este marketingul influencerilor?
Marketingul influencerilor presupune colaborarea cu personalitati din social media care au un numar mare de urmaritori pe platforme precum Facebook sau Instagram (sau ambele). Acesti “influenceri” sunt apoi platiti cu o suma de bani convenita de comun acord în schimbul promovarii companiei dvs. prin postari despre aceasta pe profilurile lor personale. Aceasta metoda poate fi utilizata în mai multe moduri diferite:
a) Pentru a atrage traficul catre propriul site web prin intermediul link-urilor din postarile facute de influencerii însisi; b) Pentru a creste gradul de constientizare cu privire la un produs sau serviciu; c) Pentru a genera clienti potentiali prin campanii de raspuns direct, în care spectatorii sunt rugati sa contacteze direct companiile prin intermediul formularelor de e-mail sau al numerelor de telefon furnizate la sfarsitul videoclipurilor care prezinta produse/servicii specifice care fac obiectul publicitatii; d) Si, în cele din urma, e) Ca o modalitate alternativa de a efectua cercetari în randul publicului tinta, folosind sondaje administrate prin intermediul videoclipurilor, mai degraba decat metodele traditionale, cum ar fi chestionarele trimise prin e-mail, care necesita adesea mai mult timp din partea ambelor parti implicate înainte de a putea fi livrate rezultatele.
Toate companiile au nevoie de un plan de digital marketing
Nu va puteti astepta sa reusiti cu o strategie de marketing digital daca nu aveti un plan. Importanta de a avea un plan de marketing digital este clara: este planul care va ghideaza eforturile si care va asigura ca totul se realizeaza. Nu vreti sa fiti ca tipul care începe sa-si construiasca casa fara planuri, pentru ca daca ceva nu merge bine, nu va avea nicio idee cum sa repare!
Înainte de a sari la crearea propriului plan de marketing digital, totusi, sa vorbim despre ce compune un plan eficient în primul rand.
Cum sa scriem o strategie de digital marketing pentru compania noastra
Înainte de a va începe strategia de marketing digital, este important sa va puneti cateva întrebari. În primul rand: ce problema încercati sa rezolvati?
Definirea problemei va va ajuta sa vedeti unde ar trebui sa va concentrati eforturile. De exemplu, daca unul dintre obiectivele dvs. este cresterea traficului pe site-ul dvs. web, atunci scrierea de continut avand în vedere SEO va fi mai utila decat cumpararea de reclame pe retelele sociale.
Dupa ce ati definit problema, stabiliti obiective pentru modul în care aceasta schimbare va va afecta afacerea. Tineti cont de faptul ca este posibil ca obiectivele altor persoane sa nu fie relevante pentru al dumneavoastra – nu va faceti griji cu privire la ceea ce fac concurentii; în schimb, concentrati-va pe ceea ce functioneaza cel mai bine pentru dumneavoastra si pe modul în care puteti obtine aceste lucruri într-un interval de timp rezonabil (3-6 luni).
Cum sa facem o strategie de social media
În aceasta sectiune, va vom ghida prin procesul de creare a unei strategii de social media si a unui calendar de continut care sa duca la succes.
Strategia de social media
Primul pas este sa creati o strategie de social media care sa contureze obiectivele, publicul, canalele si tipurile de continut. De asemenea, ar trebui sa tineti cont de platformele care sunt adecvate pentru afacerea sau industria dvs. Pentru a face acest lucru, ganditi-va la ceea ce face ca fiecare platforma sa fie unica si la modul în care puteti valorifica aceste puncte forte pentru a va conecta cu publicul dvs. tinta. Dupa ce ati stabilit aceste detalii, scrieti ce tip de continut sau mesaje vor fi postate pe fiecare canal pentru ca acesta sa aiba succes în atingerea obiectivului sau.
Daca este posibil, încercati sa folositi un software de ascultare sociala, cum ar fi Hootsuite sau Sprout Social, astfel încat sa puteti vedea ce fac alte branduri pe aceleasi platforme ca si al dumneavoastra, pentru a nu cadea în aceleasi gauri atunci cand îsi creeaza propriile strategii!
Ce este o strategie de PPC (pay-per-click)
Pay-per-click (PPC) este una dintre cele mai eficiente modalitati de a va face publicitate online pentru afacerea dumneavoastra. PPC este o forma de publicitate online prin care platiti pentru fiecare click pe anuntul dumneavoastra. Cu cat alegeti mai multe cuvinte-cheie de succes, cu atat este mai probabil ca oamenii sa va vada anunturile si sa faca clic pe site-ul dvs. web.
Exista multe avantaje în utilizarea PPC ca parte a unei strategii globale de marketing digital:
- Este foarte eficient din punct de vedere al costurilor, deoarece platiti doar atunci cand cineva face clic pe anuntul dvs., mai degraba decat sa platiti pentru impresii (vizualizari). Platiti doar atunci cand cineva face clic pe anuntul dumneavoastra!
Digital marketingul va fi la fel ca si acum doar ca vom gasi metode mai eficiente si mai promitatoare pentru a ne atinge obiectivele
Digital marketing este o strategie pe termen lung. Nu este vorba doar de internet si de social media, ci si de SEO (Search Engine Optimization). Scopul marketingului digital este de a te asigura ca esti pozitionat corespunzator în ochii publicului tau tinta. Acest lucru functioneaza cel mai bine atunci cand aveti o întelegere clara a cine sunt acestia si care sunt nevoile lor.
Asadar, cum procedam pentru a întelege nevoile clientilor nostri? Ei bine, prin cercetare! Trebuie sa stiti ce se întampla în jurul lor, astfel încat sa puteti raspunde în consecinta cu mesajele dumneavoastra. Apoi, dupa ce îti creezi mesajul, este timpul sa îti pui la punct planul de comunicare folosind toate canalele posibile, cum ar fi marketingul prin e-mail sau publicitatea pe site-uri web/aplicatii/newslettere etc., în functie de locul în care potentialii tai clienti îsi petrec cel mai mult timp online
Concluzie
Marketingul digital va continua sa fie la fel ca acum, doar ca vom gasi modalitati mai eficiente si mai promitatoare de a ne atinge obiectivele. Daca aveti întrebari, nu ezitati sa le puneti în sectiunea de comentarii de mai jos!
Pingback: Promovarea pe Facebook explicata pentru 2023 - Artemir 📈