Descopera cum poti avea un venit bun din UX Design

Ux Design

Daca v-ati gandit la o cariera in lumea designului digital, este posibil sa fi dat peste termenul UX design.

Dar ce inseamna exact designul UX? In acest articol, va vom completa toate detaliile pe care trebuie sa le stiti despre acest domeniu de tehnologie in crestere rapida si solicitat. Va vom ajuta sa intelegeti ce veti face ca designer UX, cat de mult puteti castiga si de ce munca este atat importanta, cat si atat de interesanta!

Ce este UX Design?

UX inseamna experienta utilizatorului, iar UX design este domeniul tehnologiei care implica cercetarea experientei utilizatorului cu site-uri web si aplicatii, efectuarea de teste cu utilizatorii si imbunatatirea experientei generale a utilizatorului pe site-uri web si alte produse digitale.

Designul UX se ocupa de toate aspectele experientei unui utilizator cu produsele digitale, inclusiv de modul in care il face sa gandeasca si sa simta. Daca iti place timpul cu un site sau o aplicatie si poti realiza cu usurinta ceea ce iti doresti cu el, asta se datoreaza unui design bun UX.

Deoarece exista atat de multe lucruri care pot influenta perceptiile unui utilizator, designul UX acopera un peisaj vast, inclusiv aspectul si senzatia unui produs, modul in care continutul este organizat in cadrul produsului, modul in care utilizatorii interactioneaza fizic cu produsul si gradul la care produsul este accesibil diferitilor utilizatori pe diferite dispozitive.

Ce face UX Design?

Designerii UX efectueaza cercetari, creeaza si testeaza prototipuri de utilizator si dezvolta proiecte bazate pe cercetari si pe datele utilizatorilor.

Designerii UX incep prin a cerceta si colecta date despre experientele utilizatorilor cu anumite produse digitale. Unele metode obisnuite de cercetare includ analiza de analiza a site-urilor web sau a aplicatiilor si interviurile cu utilizatorii. Desi scopul acestei cercetari este de a intelege mai bine comportamentul utilizatorilor, datele rezultate pot fi cantitative (cum ar fi cifrele din analize) sau calitative (cum ar fi feedback-ul din interviuri) sau ambele (cum ar fi raspunsurile cu raspunsuri multiple si deschise la sondaje).

Dupa ce un designer UX a ajuns sa-si cunoasca utilizatorii, acestia trec la gandirea la arhitectura informationala, sau IA, pentru produsul lor de design. IA este modul in care continutul este organizat si plasat pe un site web sau pe o aplicatie – scopul este o IA logica, asa ca este intuitiv de utilizat pentru oameni.

Odata ce designerul UX si-a dat seama de structura produsului lor, creeaza o schita simpla, statica, numita wireframe, care arata aspectul si caracteristicile de baza ale site-ului sau aplicatiei. Dupa ce wireframe-ul este dezvoltat, urmatorul pas este construirea unui esantion de lucru, sau prototip, al designului site-ului sau al aplicatiei.

Cu prototipul, un designer UX poate incepe sa testeze produsul cu utilizatorii. Designerul ar putea face un test de impartire A/B, care utilizeaza doua versiuni diferite ale prototipului cu doua seturi de utilizatori pentru a compara experientele utilizatorilor. Sau designerul ar putea efectua teste de utilizare, in care utilizatorii interactioneaza cu prototipul in timp ce designerul observa. Designerul UX rafineaza apoi prototipul pe baza testarii si creeaza un design final al produsului.

De ce este important UX Design?

Designul UI este o disciplina specifica care face parte din domeniul mai larg al designului UX.

Interfata de utilizare sau designul interactiunii cu utilizatorul se concentreaza in special pe aspectele unui site web sau aplicatie pe care utilizatorii le vad si cu care interactioneaza (cum ar fi meniurile si butoanele), culoarea si tipografia, aspectul paginii sau ecranului, animatiile si actiunile fizice (cum ar fi clicurile) si glisari.

Deoarece aceste aspecte afecteaza modul in care un utilizator experimenteaza un produs, iar designul UX se ocupa de toate aspectele experientei unui utilizator, asta face din UI un subset al designului UX – si unul destul de important, desigur.

De ce abilitati am nevoie pentru a deveni UX Designer?

Pentru a fi un designer UX, trebuie sa fii interesat sa intelegi oamenii si felul in care gandesc, sa te bucuri de rezolvarea problemelor, sa fii un ganditor critic orientat spre detaliu si sa ai abilitati solide de design UX .

In ceea ce priveste abilitatile tehnice pentru design UX, va trebui sa aveti o baza in principiile de design UX si sa va simtiti confortabil cu instrumente precum Figma sau InVision. De asemenea, ar trebui sa cunoasteti elementele fundamentale ale cercetarii UX, arhitecturii si prototiparii informatiilor si testarii si analizei utilizatorilor.

Si, in ceea ce priveste abilitatile soft, curiozitatea ta naturala fata de oameni si nevoile lor te va ajuta cu cercetarea utilizatorilor, in timp ce o mentalitate de rezolvare a problemelor va va permite sa gasiti solutii creative pentru utilizatorii dvs. Si, daca iti gasesti bucurie sa sapi in date pentru a gasi perspective, sa perfectionezi micile detalii si sa-ti revizuiesti ideile pana cand sunt „doar potrivite”, cu siguranta te vei simti ca acasa in domeniul designului UX.

Trebuie sa stiu programare pentru a fi Designer UX?

Nu neaparat, dar poate fi un adevarat bonus pentru tine.

Abilitatile de codificare nu sunt o cerinta pentru designul UX, dar sunt adesea un mare avantaj. Daca stiti cum sunt construite site-urile web si aplicatiile, veti intelege mai bine cum poate fi construit produsul dvs. de design, permitandu-va sa comunicati clar cu dezvoltatorii care il vor construi efectiv.
S-ar putea chiar sa va puteti aborda munca de proiectare mai creativ, intelegand programarea care va contribui la transformarea acesteia intr-o realitate digitala. In plus, ca in cazul oricarui loc de munca, cu cat ai mai multe abilitati, cu atat mai multe oportunitati de cariera iti sunt disponibile. Deci, de ce sa nu devii un unicorn?

HTML si CSS, elementele de baza ale web-ului, ar fi locul de inceput daca va ganditi la abilitatile de codificare pentru design UX . Adaugati la asta abilitatile de design receptiv si JavaScript si veti fi pe drumul cel bun ca un remarcabil pentru un rol de designer UX.

Cat castiga un UX Designer?

Designul UX se claseaza in mod constant drept unul dintre cele mai bune 50 de locuri de munca din America(se deschide intr-o fila noua)cu tot felul de oportunitati in domeniu.

In calitate de designer UX, va puteti astepta la un salariu mediu anual de aproximativ 90.000 $. Si, de exemplu, panoul de locuri de munca Indeed are mii de listari de designeri UX(se deschide intr-o fila noua)in acest moment – ​​si asta nu este nici macar aproape de limita pentru pozitiile de design UX.

Exista o gama larga de roluri in designul UX, astfel incat sa puteti gasi, de asemenea, locuri de munca in domenii specifice ale UX, cum ar fi cercetarea utilizatorilor, arhitectura informatiilor, designul de interactiune si, desigur, designul UI. Asadar, daca esti in cautarea unei cariere cu multe posibilitati si un viitor luminos si profitabil, designul UX poate fi perfect pentru tine!

4 thoughts on “Descopera cum poti avea un venit bun din UX Design”

  1. Pingback: Cum ne ajuta Adobe Illustrator in lumea graficii - Artemir 🔥

  2. Pingback: Ce este un NFT si cu ce ajuta - Artemir

  3. Pingback: Ce este Design-ul Grafic - Artemir 🔥

  4. Pingback: Ce este Elemntor si la ce ajuta - Artemir 🌐

Comments are closed.