Ce este marketingul digital si cum se face

Ce inseamna Digital Marketing Artemir

Marketingul digital reprezinta utilizarea instrumentelor si canalelor digitale pentru a va promova afacerea, marca sau produsul. Marketingul digital utilizeaza multe tehnici diferite de metodele traditionale de marketing, cum ar fi publicitatea si vânzarea directa. Unele dintre aceste tehnici includ marketingul de continut, optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) si marketingul in retelele sociale.

Pentru a avea un exemplu/mentor, urmareste pagina de instagram dailyculture.ro!

Cei mai multi specialisti in marketing stiu ca trebuie sa ai o prezenta online puternica, dar stiti ce este marketingul digital?

Marketingul digital este procesul conceptual de furnizare de informatii despre compania si produsele dumneavoastra catre un potential client. Pentru a face acest lucru, trebuie sa aveti o prezenta online puternica.

Pentru inceput, trebuie sa stiti ca marketingul digital poate fi impartit in trei componente principale:

  • Continut web (site-uri web si bloguri)

Marketing prin e-mail (e-mailuri catre potentialii clienti)

  • Social Media (Facebook, Twitter, Instagram etc.)

Optimizarea motoarelor de cautare

Optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) este procesul prin care site-ul dvs. devine mai vizibil in motoarele de cautare. Este o strategie pe termen lung, care necesita munca si efort constant, dar care va poate ajuta sa atrageti noi vizitatori pe site-ul dvs. prin cresterea traficului de la Google si de la alte motoare de cautare.

Este important sa intelegeti ca SEO nu este un lucru care se face o singura data: necesita un efort constant in timp, mai ales daca luati in considerare cât de des isi actualizeaza Google algoritmul. Daca doriti sa vedeti rezultate reale din SEO, atunci trebuie sa faca parte din strategia dvs. generala de marketing digital.

Publicitatea de tip pay-per-click

Publicitatea Pay-per-click sau, pe scurt, publicitatea PPC, este cea mai raspândita forma de marketing digital. Daca doriti sa ajungeti la noi clienti si sa cresteti gradul de constientizare a marcii prin intermediul marketingului online, acesta este un bun punct de plecare.

Este, de asemenea, o optiune ideala daca nu dispuneti de un buget mare. Va permite sa platiti doar atunci când cineva da click pe anuntul dvs. – deci daca nu da click deloc, atunci nu se percepe nicio taxa (o situatie in care toti au de câstigat).

Marketing de continut

Marketingul de continut este o modalitate excelenta de a va transmite mesajul si de a construi incredere, autoritate si relatii cu publicul dumneavoastra. Este, de asemenea, o strategie pe termen lung care va va ajuta sa va construiti o audienta pentru alte lucruri in viitor. Marketingul de continut poate fi realizat in multe moduri diferite:

  • Postari pe blog
  • Carti albe sau carti electronice
  • Actualizari in social media
  • Tutoriale video

Social media marketing

Marketingul prin intermediul retelelor sociale este o modalitate excelenta de a ajunge la oameni. Atunci când aveti un mesaj de transmis, social media poate transmite mesajul dumneavoastra. Este, de asemenea, o modalitate excelenta de a crea o comunitate, de a primi feedback si de a interactiona direct cu clientii.

Social media va face sa fiti remarcat de catre persoanele potrivite si va ajuta sa va evidentiati fata de concurentii care folosesc aceleasi metode ca si dumneavoastra.

Marketing prin e-mail

Marketingul prin e-mail este o modalitate excelenta de a pastra legatura cu clientii dumneavoastra. Acesta va permite sa trimiteti e-mailuri promotionale, buletine informative si alte informatii importante care va pot ajuta sa mentineti clientii implicati.

Marketingul prin e-mail va permite, de asemenea, sa comunicati cu persoanele care au facut deja o achizitie de pe site-ul dvs. web. Acest lucru poate fi folosit in mai multe moduri diferite:

  • Puteti utiliza email marketingul ca o continuare pentru clientii care au facut achizitii, dar care nu au ajuns inca la destinatia finala pe pâlnia de vânzari (adica nu au mai cumparat nimic). Acest lucru va ofera o alta sansa de a-i convinge sa faca o alta achizitie sau sa cheltuiasca mai multi bani decât intentionau initial.
  • Va puteti folosi marketingul prin e-mail ca o oportunitate pentru a obtine feedback de la clientii existenti despre produsele/serviciile pe care le-au achizitionat sau folosit recent, astfel incât sa nu existe surprize atunci când sunt introduse noi produse pe piata!

Marketing de influentare

Influencer marketing este o forma de marketing care se concentreaza pe influencerii care incurajeaza potentialii clienti sa cumpere produsele sau serviciile unei companii. Influencerii nu sunt celebritati si este posibil sa nu aiba un numar mare de urmaritori, dar publicul lor este vizat si interesat de nisa lor.

Poate fi dificil sa incepi cu marketingul influencerilor, deoarece este dificil sa urmaresti ROI (return on investment) atunci când nu exista prea multe date disponibile despre eficienta acestei strategii. Cu toate acestea, multe branduri devin creative in ceea ce priveste modul in care ii incorporeaza pe influenceri in campaniile lor, cum ar fi crearea de continut video nou sau partajarea de imagini legate de produsul sau serviciul promovat prin intermediul unei platforme online precum Instagram. Acest lucru poate contribui la cresterea notorietatii brandului prin prezentarea a ceea ce face ca afacerea dvs. sa fie unica – si de ce consumatorii ar trebui sa va aleaga pe dvs. in locul altora din industrii similare!

Folositi analizele pentru a obtine o imagine clara

Un alt lucru pe care datele va pot spune este ce isi doreste publicul dumneavoastra. A dat clic pe un anumit anunt? A vizionat un videoclip sau a citit un articol? S-au implicat in el? Puteti folosi aceste informatii pentru a va asigura ca urmatoarea campanie este mai buna decât ultima sau, cel putin, nu la fel de proasta.

Analizele sunt, de asemenea, bune pentru a urmari cât de mult trafic primesc anumite elemente si de unde provine acesta. In acest fel, veti putea sa va dati seama ce functioneaza cel mai bine si de ce – si apoi sa aplicati aceste cunostinte la campaniile viitoare!

Imbunatatiti-va jocul in social media prin postari regulate in grupuri publice

Postarea regulata in grupurile publice este o modalitate excelenta de a va aduce continutul in fata multor persoane. Puteti utiliza aceasta tehnica pentru orice tip de continut, fie ca este vorba de un link catre un articol pe care l-ati scris sau cea mai recenta postare de pe blogul dumneavoastra, fie ca este vorba de o prezentare de imagini cu text suprapus.

Cel mai important lucru atunci când postati pe grupuri publice este sa va asigurati ca postati in grupuri publice care sunt relevante pentru afacerea dumneavoastra. Daca vindeti coliere pentru câini, nu le postati pe grupuri de gatit vegan!

Postarea regulata si constanta poate crea incredere cu membrii grupului in timp, ceea ce va ajuta la directionarea traficului catre site-ul dvs. si la crearea unei notorietati a marcii in rândul altor intreprinderi din cadrul acelorasi grupuri de nisa/industrie care ar putea dori sa lucreze cu dvs. intr-o zi (sau chiar sa impartaseasca niste link-uri).

Puteti sa va imbunatatiti marketingul digital fara niciun cost daca ii dedicati timp si energie

Daca sunteti la inceput de drum, nu disperati. Iti poti imbunatati marketingul digital fara niciun cost daca ii dedici timp si energie.

Daca aveti un site web, exista mai multe optiuni gratuite pentru imbunatatirea vizibilitatii acestuia pe motoarele de cautare. De exemplu, exista multe servicii excelente care va vor ajuta sa va optimizati site-ul web pentru pozitionarea in motoarele de cautare, inclusiv Google Search Console si Bing Webmaster Tools (ambele gratuite). In plus, exista multe tutoriale online care arata cum sa utilizati aceste servicii in mod eficient.

De asemenea, ati putea lua in considerare achizitionarea unor instrumente precum Ahrefs, care va ajuta la crearea de link-uri, sau a unui software de marketing prin e-mail, cum ar fi Mailchimp sau Constant Contact (care ambele ofera planuri gratuite).

Concluzie

Este usor sa crezi ca nu poti face marketing digital deoarece costa bani. Dar daca luati masurile corecte si investiti timp si energie, va puteti imbunatati prezenta online fara niciun cost.

Stefan Mirea

4 thoughts on “Ce este marketingul digital si cum se face”

  1. Pingback: Ce este un Newsletter - Artemir 🔥

  2. Pingback: Cum sa faci digital marketing in 2022 - Artemir 🔥

Comments are closed.