5 lucruri surprinz─âtoare pe care le poate face Photoshop

Adobe-photoshop

╚śtim cu to╚Ťii c─â Photoshop este un instrument foarte puternic care ne permite s─â facem modific─âri la fotografiile noastre. Dar, pentru majoritatea oamenilor, este vorba mai mult despre elementele de baz─â. Ajustarea culorilor ╚Öi eliminarea petelor sunt lucruri simple care vin ├«n mod natural pentru majoritatea dintre noi. Cu toate acestea, exist─â ├«nc─â unele func╚Ťii din Photoshop care ├«mi aduc un z├ómbet pe fa╚Ť─â de fiecare dat─â c├ónd le descop─âr. Unele dintre aceste func╚Ťii nu beneficiaz─â de aten╚Ťia cuvenit─â, a╚Öa c─â ├«n acest articol v─â prezint 5 lucruri surprinz─âtoare pe care le pute╚Ťi face ├«n Photoshop.

Poate elimina în mod magic obiectele nedorite

Photoshop poate face aproape orice, dar exist─â unele lucruri pe care nu le poate face. Nu va putea niciodat─â s─â elimine un obiect dintr-o fotografie. Sau va putea?

Instrumentul Content-Aware Fill din Photoshop v─â permite s─â elimina╚Ťi f─âr─â probleme obiectele dintr-o fotografie folosind magia tehnologiei. Instrumentul func╚Ťioneaz─â prin analizarea marginilor obiectului ╚Öi umplerea spa╚Ťiului gol cu un con╚Ťinut similar cu ceea ce era acolo ├«nainte. Acesta este motivul pentru care se nume╚Öte “content-aware”. Programul nu ├«nlocuie╚Öte pur ╚Öi simplu un obiect cu o culoare plat─â – el umple o zon─â cu elemente similare din jurul fotografiei.

Acest proces poate dura ceva timp atunci c├ónd se lucreaz─â pe suprafe╚Ťe mari sau c├ónd nu exist─â multe elemente similare ├«n imagine, dar dac─â ave╚Ťi r─âbdare, pute╚Ťi crea ni╚Öte rezultate destul de uimitoare!

adobe-photoshop2

Poate transforma o fotografie într-un tablou

Popularul software de editare foto Photoshop este foarte bun pentru a transforma fotografiile în picturi digitale. Este ușor de realizat cu ajutorul instrumentelor potrivite.

Iată care sunt pașii:

1. Selecta╚Ťi “Lasso Tool” (sau un alt instrument de selec╚Ťie) ╚Öi asigura╚Ťi-v─â c─â este setat pe “Feather” ╚Öi setat la 100px.

2. Folosi╚Ťi instrumentul pentru a selecta ├«n jurul zonei pe care dori╚Ťi s─â o modifica╚Ťi, apoi ap─âsa╚Ťi Delete pe tastatur─â (PC: Backspace). Este posibil s─â fie nevoie s─â repeta╚Ťi acest pas de mai multe ori, ├«n func╚Ťie de c├ót de mult din fotografie dori╚Ťi s─â schimba╚Ťi ╚Öi de c├óte culori sunt ├«n ea.

3. Dup─â ce a╚Ťi selectat toate culorile, face╚Ťi clic pe Filter > Artistic > Cutout – acest lucru va da imaginii dvs. efectul de decupaj, care arat─â ca un desen sau o pictur─â!

4. Acum c─â imaginea dvs. arat─â ca un desen sau o pictur─â, reveni╚Ťi asupra ei cu Lasso Tool (sau cu un alt instrument de selec╚Ťie) ╚Öi selecta╚Ťi ├«n jurul fiec─ârei zone care trebuie schimbat─â, astfel ├«nc├ót s─â se ├«mbine mai bine cu mediul ├«nconjur─âtor (de obicei cu o alt─â culoare). Ave╚Ťi grij─â s─â nu selecta╚Ťi prea mult dintr-o singur─â zon─â deodat─â, altfel va p─ârea p─âtat─â atunci c├ónd va fi amestecat─â ├«n context.

Poate crea modele 3D din imagini statice

Adobe a lansat o nou─â func╚Ťie ├«n Photoshop CC 2018 care permite utilizatorilor s─â creeze modele 3D din fotografiile lor 2D. Aceast─â nou─â func╚Ťionalitate vine sub forma unui panou 3D dedicat, care poate fi g─âsit ├«n partea dreapt─â a ferestrei aplica╚Ťiei. Ideea de baz─â este c─â face╚Ťi o fotografie a unui obiect cu ajutorul aparatului foto ╚Öi apoi o deschide╚Ťi ├«n Photoshop. Dup─â ce face╚Ťi clic pe op╚Ťiunea 3D, pute╚Ťi selecta “3D From Photograph” (3D din fotografie), iar Photoshop va face tot posibilul pentru a genera automat geometria obiectului ╚Öi a scenei din jurul acestuia. Odat─â finalizat, modelul dvs. este afi╚Öat ├«n timp real al─âturi de imaginea original─â. Pute╚Ťi ad─âuga imagini suplimentare pentru a ajuta la cre╚Öterea calit─â╚Ťii modelului dvs. sau chiar pute╚Ťi ajusta manual anumite p─âr╚Ťi, dac─â dori╚Ťi.

Poate adăuga automat profunzime de câmp la fotografiile tale.

Photoshop poate fi folosit pentru a face fotografiile mai interesante ╚Öi mai artistice. Dac─â nu sunte╚Ťi sigur cum sau dac─â dori╚Ťi s─â ├«nv─â╚Ťa╚Ťi c├óteva trucuri noi, avem un articol excelent pentru dumneavoastr─â: Cum s─â folosi╚Ťi Photoshop pentru a v─â face pozele s─â arate mai bine.

Dar exist─â ╚Öi momente ├«n care a╚Ťi putea dori s─â lua╚Ťi o parte din povara de pe Photoshop. De exemplu, dac─â ave╚Ťi zeci de fotografii pe care trebuie s─â le procesa╚Ťi ├«n grab─â, poate fi plictisitor s─â le parcurge╚Ťi pe toate individual. Aici este locul ├«n care Auto Depth of Field (Ad├óncimea automat─â a c├ómpului) v─â este de folos.

Cu aceast─â func╚Ťie activat─â, Photoshop aplic─â automat efecte de ad├óncime a c├ómpului la imaginile dvs. folosind un algoritm bazat pe distan╚Ťa dintre subiect ╚Öi obiectivul aparatului foto. Acest lucru ├«nseamn─â c─â nu conteaz─â dac─â a╚Ťi setat manual distan╚Ťa focal─â sau diafragma de pe aparatul foto – Photoshop o va face pentru dumneavoastr─â!

High Pass sharpening este una dintre cele mai uimitoare tehnici pe care le-am văzut vreodată în Photoshop.

Cu ceva timp ├«n urm─â, am fost acas─â la o prieten─â ╚Öi am observat c─â familia ei avea o mul╚Ťime de fotografii pe pere╚Ťi. Toate erau poze frumoase, dar ceva la ele mi-a atras aten╚Ťia: oamenii din fotografii p─âreau mai vii dec├ót ├«n majoritatea fotografiilor. Pielea lor avea o str─âlucire s─ân─âtoas─â, iar z├ómbetele lor p─âreau mai reale. V─âz├ónd acele fotografii m-au marcat cu adev─ârat – am vrut s─â ╚Ötiu care era secretul prietenei mele. la urm─âtoarea vizit─â, mi-a ar─âtat cum face: ├«╚Öi ascute toate fotografiile folosind high pass sharpening ├«n Photoshop. Poate c─â nu a╚Ťi auzit de aceast─â tehnic─â, dar func╚Ťioneaz─â ca prin magie! High pass sharpening este una dintre cele mai uimitoare tehnici pe care le-am v─âzut vreodat─â ├«n Photoshop.

Ca o concluzie finala

Av├ónd ├«n vedere diferitele caracteristici ale Photoshop ╚Öi recentele sale actualiz─âri, nu este de mirare de ce a devenit cel mai popular software de editare grafic─â din lume. Indiferent de nivelul dumneavoastr─â de experien╚Ť─â cu Photoshop, pute╚Ťi g─âsi o mul╚Ťime de utiliz─âri creative pentru acest instrument incredibil.

Stefan Mirea

3 thoughts on “5 lucruri surprinz─âtoare pe care le poate face Photoshop”

  1. Pingback: Cum ne ajuta Adobe Illustrator in lumea graficii - Artemir ­čöą

  2. Pingback: Ce contine si cum realizezi un Site Profesional - Artemir ­čöą

  3. Pingback: 9 metode prin care iti poti proteja site-ul - Artemir ­čĺ¬

Comments are closed.