Čtim cu toČii cÄ Photoshop este un instrument foarte puternic care ne permite sÄ facem modificÄri la fotografiile noastre. Dar, pentru majoritatea oamenilor, este vorba mai mult despre elementele de bazÄ. Ajustarea culorilor Či eliminarea petelor sunt lucruri simple care vin Ć®n mod natural pentru majoritatea dintre noi. Cu toate acestea, existÄ Ć®ncÄ unele funcČii din Photoshop care Ć®mi aduc un zĆ¢mbet pe faČÄ de fiecare datÄ cĆ¢nd le descopÄr. Unele dintre aceste funcČii nu beneficiazÄ de atenČia cuvenitÄ, aČa cÄ Ć®n acest articol vÄ prezint 5 lucruri surprinzÄtoare pe care le puteČi face Ć®n Photoshop.
Cuprins
Poate elimina Ʈn mod magic obiectele nedorite
Photoshop poate face aproape orice, dar existÄ unele lucruri pe care nu le poate face. Nu va putea niciodatÄ sÄ elimine un obiect dintr-o fotografie. Sau va putea?
Instrumentul Content-Aware Fill din Photoshop vÄ permite sÄ eliminaČi fÄrÄ probleme obiectele dintr-o fotografie folosind magia tehnologiei. Instrumentul funcČioneazÄ prin analizarea marginilor obiectului Či umplerea spaČiului gol cu un conČinut similar cu ceea ce era acolo Ć®nainte. Acesta este motivul pentru care se numeČte “content-aware”. Programul nu Ć®nlocuieČte pur Či simplu un obiect cu o culoare platÄ – el umple o zonÄ cu elemente similare din jurul fotografiei.
Acest proces poate dura ceva timp atunci cĆ¢nd se lucreazÄ pe suprafeČe mari sau cĆ¢nd nu existÄ multe elemente similare Ć®n imagine, dar dacÄ aveČi rÄbdare, puteČi crea niČte rezultate destul de uimitoare!
Poate transforma o fotografie Ʈntr-un tablou
Popularul software de editare foto Photoshop este foarte bun pentru a transforma fotografiile Ć®n picturi digitale. Este uČor de realizat cu ajutorul instrumentelor potrivite.
IatÄ care sunt paČii:
1. SelectaČi “Lasso Tool” (sau un alt instrument de selecČie) Či asiguraČi-vÄ cÄ este setat pe “Feather” Či setat la 100px.
2. FolosiČi instrumentul pentru a selecta Ć®n jurul zonei pe care doriČi sÄ o modificaČi, apoi apÄsaČi Delete pe tastaturÄ (PC: Backspace). Este posibil sÄ fie nevoie sÄ repetaČi acest pas de mai multe ori, Ć®n funcČie de cĆ¢t de mult din fotografie doriČi sÄ schimbaČi Či de cĆ¢te culori sunt Ć®n ea.
3. DupÄ ce aČi selectat toate culorile, faceČi clic pe Filter > Artistic > Cutout – acest lucru va da imaginii dvs. efectul de decupaj, care aratÄ ca un desen sau o picturÄ!
4. Acum cÄ imaginea dvs. aratÄ ca un desen sau o picturÄ, reveniČi asupra ei cu Lasso Tool (sau cu un alt instrument de selecČie) Či selectaČi Ć®n jurul fiecÄrei zone care trebuie schimbatÄ, astfel Ć®ncĆ¢t sÄ se Ć®mbine mai bine cu mediul Ć®nconjurÄtor (de obicei cu o altÄ culoare). AveČi grijÄ sÄ nu selectaČi prea mult dintr-o singurÄ zonÄ deodatÄ, altfel va pÄrea pÄtatÄ atunci cĆ¢nd va fi amestecatÄ Ć®n context.
Poate crea modele 3D din imagini statice
Adobe a lansat o nouÄ funcČie Ć®n Photoshop CC 2018 care permite utilizatorilor sÄ creeze modele 3D din fotografiile lor 2D. AceastÄ nouÄ funcČionalitate vine sub forma unui panou 3D dedicat, care poate fi gÄsit Ć®n partea dreaptÄ a ferestrei aplicaČiei. Ideea de bazÄ este cÄ faceČi o fotografie a unui obiect cu ajutorul aparatului foto Či apoi o deschideČi Ć®n Photoshop. DupÄ ce faceČi clic pe opČiunea 3D, puteČi selecta “3D From Photograph” (3D din fotografie), iar Photoshop va face tot posibilul pentru a genera automat geometria obiectului Či a scenei din jurul acestuia. OdatÄ finalizat, modelul dvs. este afiČat Ć®n timp real alÄturi de imaginea originalÄ. PuteČi adÄuga imagini suplimentare pentru a ajuta la creČterea calitÄČii modelului dvs. sau chiar puteČi ajusta manual anumite pÄrČi, dacÄ doriČi.
Poate adÄuga automat profunzime de cĆ¢mp la fotografiile tale.
Photoshop poate fi folosit pentru a face fotografiile mai interesante Či mai artistice. DacÄ nu sunteČi sigur cum sau dacÄ doriČi sÄ Ć®nvÄČaČi cĆ¢teva trucuri noi, avem un articol excelent pentru dumneavoastrÄ: Cum sÄ folosiČi Photoshop pentru a vÄ face pozele sÄ arate mai bine.
Dar existÄ Či momente Ć®n care aČi putea dori sÄ luaČi o parte din povara de pe Photoshop. De exemplu, dacÄ aveČi zeci de fotografii pe care trebuie sÄ le procesaČi Ć®n grabÄ, poate fi plictisitor sÄ le parcurgeČi pe toate individual. Aici este locul Ć®n care Auto Depth of Field (AdĆ¢ncimea automatÄ a cĆ¢mpului) vÄ este de folos.
Cu aceastÄ funcČie activatÄ, Photoshop aplicÄ automat efecte de adĆ¢ncime a cĆ¢mpului la imaginile dvs. folosind un algoritm bazat pe distanČa dintre subiect Či obiectivul aparatului foto. Acest lucru Ć®nseamnÄ cÄ nu conteazÄ dacÄ aČi setat manual distanČa focalÄ sau diafragma de pe aparatul foto – Photoshop o va face pentru dumneavoastrÄ!
High Pass sharpening este una dintre cele mai uimitoare tehnici pe care le-am vÄzut vreodatÄ Ć®n Photoshop.
Cu ceva timp Ć®n urmÄ, am fost acasÄ la o prietenÄ Či am observat cÄ familia ei avea o mulČime de fotografii pe pereČi. Toate erau poze frumoase, dar ceva la ele mi-a atras atenČia: oamenii din fotografii pÄreau mai vii decĆ¢t Ć®n majoritatea fotografiilor. Pielea lor avea o strÄlucire sÄnÄtoasÄ, iar zĆ¢mbetele lor pÄreau mai reale. VÄzĆ¢nd acele fotografii m-au marcat cu adevÄrat – am vrut sÄ Čtiu care era secretul prietenei mele. la urmÄtoarea vizitÄ, mi-a arÄtat cum face: Ć®Či ascute toate fotografiile folosind high pass sharpening Ć®n Photoshop. Poate cÄ nu aČi auzit de aceastÄ tehnicÄ, dar funcČioneazÄ ca prin magie! High pass sharpening este una dintre cele mai uimitoare tehnici pe care le-am vÄzut vreodatÄ Ć®n Photoshop.
Ca o concluzie finala
AvĆ¢nd Ć®n vedere diferitele caracteristici ale Photoshop Či recentele sale actualizÄri, nu este de mirare de ce a devenit cel mai popular software de editare graficÄ din lume. Indiferent de nivelul dumneavoastrÄ de experienČÄ cu Photoshop, puteČi gÄsi o mulČime de utilizÄri creative pentru acest instrument incredibil.
Pingback: Cum ne ajuta Adobe Illustrator in lumea graficii - Artemir š„
Pingback: Ce contine si cum realizezi un Site Profesional - Artemir š„
Pingback: 9 metode prin care iti poti proteja site-ul - Artemir šŖ