Cu ce te ajuta Adobe Illustrator in lumea graficii

Despre Adobe Illustrator

Adobe Illustrator este o aplicație software populară folosită de artiști și designeri grafici pentru a crea grafică vectorială. Adobe a lansat prima versiune a Illustrator în 1987, iar aplicația a trecut prin multe iterații de atunci, impunându-se ca o bază în designul grafic.

Oferă instrumente sofisticate de desen digital pentru crearea de ilustrații, pictograme, tipografii, logo-uri și alte lucrări de artă bazate pe vectori. Adobe Illustrator este una dintre aplicațiile software incluse în Adobe Creative Cloud. Este popular pentru arta personală și divertisment, precum și pentru branding și design de afaceri.

Caracteristicile principale din Illustrator

Adobe Illustrator este o aplicație robustă, cu o gamă largă de funcții și instrumente pentru designeri. Unele dintre capacitățile de bază ale Illustrator includ:

 • Abilitatea de a desena cu mână liberă cu o varietate de pensule, creioane și pixuri digitale.
 • Opțiuni avansate de culoare pentru crearea paletelor de culori, umplerea formelor, utilizarea schemelor de culori gradiente și amestecarea diferitelor efecte de culoare.
 • O funcție „Straturi” care vă permite să împărțiți componentele designului dvs. în diferite straturi, făcându-vă ușor editarea unui strat fără a le afecta pe celelalte.
 • O funcție de grilă cu puncte de ancorare și capabilități de „snapping”, permițându-vă să aliniați cu ușurință formele și liniile cu precizie.
 • Biblioteci cloud unde puteți aduna și stoca toate elementele de design pentru un proiect – cum ar fi culori, pensule, grafică, text și stiluri de caractere – într-un singur loc accesibil, făcându-l ușor de preluat în mijlocul unui proiect.
 • O bibliotecă de fonturi disponibile cu o capacitate de căutare, astfel încât să puteți găsi tipurile de fonturi perfecte pe care să le utilizați pentru proiectele dvs.
 • Instrumente pentru a crea rapid forme geometrice, a ajusta curburele și a manipula liniile.

Illustrator oferă multe funcții mai avansate pentru utilizatorii care au stăpânit elementele de bază. Aceste caracteristici facilitează sau mai rapid pentru utilizator să realizeze sarcini specifice de proiectare și să manipuleze activele.

Pentru ce este folosit Adobe Illustrator

Adobe Illustrator este folosit în mod obișnuit pentru a crea logo-uri, conținut promoțional sau de marcă, pictograme, grafică pentru site-uri web, lucrări de artă digitale și multe altele. Este popular în lumea afacerilor pentru proiectele de design grafic legate de marketing, publicitate și branding, precum și pentru artiștii care creează opere de artă digitală personal și profesional.

Designerii grafici preferă adesea Adobe Illustrator decât Adobe Photoshop și alte programe de editare foto, deoarece produce imagini bazate pe vectori, spre deosebire de imaginile bazate pe raster.

Ce este o imagine vectoriala?

Există două tipuri principale de fișiere pentru grafica proiectată pe un computer: imagini vectoriale și imagini raster.

Adobe Illustrator produce grafice vectoriale scalabile (sau imagini vectoriale). Aceste grafice sunt fișiere care folosesc vectori – linii și curbe definite matematic – ca elemente de bază. Spre deosebire de tipurile de fișiere gif, jpeg și tiff (toate bazate pe raster), imaginile vectoriale nu sunt formate dintr-o grilă de pixeli. În schimb, ele sunt create de căi, care includ un punct de început și un punct de sfârșit cu o combinație de forme, unghiuri și linii între ele. Toate imaginile vectoriale, indiferent cât de complex ar fi designul, pot fi împărțite într-un set de linii geometrice și forme (vectori) plasate intenționat unele în relație cu altele. Căile se raportează între ele prin formule matematice. Acest lucru le permite să fie scalate și redimensionate la infinit.

Grafica vectorială este independentă de rezoluție – pot fi scalate la orice dimensiune fără a pierde detalii sau calitate. O imagine vectorială realizată folosind Adobe Illustrator va rămâne clară, cu linii curate, chiar și atunci când o redimensionați, schimbați elemente sau culori sau o imprimați pe orice suport. Crearea de grafică vectorială vă permite să creați opere de artă curate și frumoase, care pot fi mărite și reduse la infinit, fără a pierde niciodată calitatea.

4 thoughts on “Cu ce te ajuta Adobe Illustrator in lumea graficii”

 1. Pingback: Ce este Design-ul Grafic - Artemir 🔥

 2. Pingback: Logo realizat in 7 pasi simpli - Artemir 🎨

 3. Pingback: Afla ce este si cum se utilizeaza Adobe After Effects - Artemir 💻

 4. Pingback: Logo Vectorial: Secretul Designului Perfect - Artemir

Comments are closed.