Cum pot sa devin Designer Grafic

cum devii designer grafic

Pentru a avea un exemplu/mentor, urmareste pagina de instagram dailyculture.ro!

Sa devii designer grafic nu este usor. Este nevoie de timp, rabdare si munca pentru a putea crea cele mai bune materiale pentru clienții tai. Desi exista multe cursuri disponibile, este important sa il alegi pe cel potrivit si sa afli mai multe despre ce este nevoie pentru a deveni designer inainte de a incepe sa studiezi.

Cum sa devii un designer grafic

Sa devii designer grafic nu este o sarcina usoara si iți cere sa ai mai multe abilitați. Trebuie sa fii creativ, trebuie sa poți lucra cu alte persoane, trebuie sa poți lucra independent si, de asemenea, trebuie sa poți lucra in echipa. De asemenea, trebuie sa inveți lucruri noi rapid, sub presiune etc…

Trebuie sa ai rabdare, pentru ca designul grafic nu este ceva care se intampla peste noapte. Daca crezi ca tot ce trebuie este doar sa stii sa folosesti Photoshop sau Illustrator, atunci mai gandeste-te o data! A fi creativ nu inseamna “doar sa pictezi chestii”, a fi creativ inseamna sa-ți implici mintea in procesul de design – sa gasesti idei bune de nicaieri si sa te distrezi in timp ce faci asta!

Ce ar trebuie sa stii inainte de a alege designul grafic ca cariera?

Designul grafic este o cariera care necesita multa creativitate si abilitați de rezolvare a problemelor. Necesita multa munca si perseverența, precum si capacitatea de a fi rabdator cu clienții. Cei mai de succes designeri sunt cei care pot gandi in afara cutiei si pot crea lucruri noi, inovatoare, frumoase si neasteptate.

Cursuri, scoli de design si formare profesionala

Este obligatoriu sa aveți o pregatire academica in domeniul designului. In funcție de țara si regiunea din care proveniți, exista diferite posibilitați de a dobandi cunostințele necesare.

  • Cursuri si formare profesionala: Aceasta este o modalitate buna de a dobandi cunostințe de baza in acest domeniu. Cursurile pot fi urmate la o universitate sau la o alta instituție similara. Acestea va invața cum sa folosiți anumite aplicații si programe precum Adobe Illustrator, Photoshop sau Sketch. De asemenea, este posibil ca unele cursuri sa ofere cunostințe mai specifice despre design grafic sau tipografie. Avantajul acestei metode este ca este foarte flexibila si, daca aveți timp, puteți studia atunci cand va convine cel mai bine (online). Dar daca scopul tau este sa devii un designer profesionist, atunci aceasta metoda nu este inca suficienta, deoarece nu exista feedback din partea tutorilor sau a mentorilor care sa ne ghideze in timp ce invațam lucruri noi in timpul studiilor cu ei in fiecare zi, pe parcursul a mai multor ani, pana cand vine ziua absolvirii;
  • Academiile de design: O academie de design ofera, de obicei, diferite tipuri de opțiuni educaționale in funcție de timpul in care studenții isi doresc sa dobandeasca profesionalitatea; acestea pot varia intre doi si patru ani, in funcție de cursul pe care l-au ales (design industrial/design de moda), astfel incat, dupa terminarea studiilor, vor obține fie diplome de licența, fie diplome de master.”

Incepe acasa

  • Incepeți acasa.
  • Creeaza-ți un site web. Il poți face cat de simplu vrei, dar important este ca este al tau! Puteți folosi aceasta oportunitate pentru a invața despre web design si pentru a incerca fonturi si culori noi. Aceasta poate fi, de asemenea, o oportunitate de a crea un logo pentru afacerea ta – nu trebuie sa fii un designer grafic pentru a face acest lucru! Daca va simțiți foarte ambițiosi, luați in considerare crearea unor materiale promoționale, cum ar fi pliante sau afise pentru evenimentele pe care le veți organiza in viitorul apropiat (cum ar fi Halloween).

Webdesignerul este un alt termen care se ocupa cu crearea materialelor vizuale pentru site-uri web, incluzand toate elementele vizuale

Un webdesigner este un alt termen pentru grafician, care se ocupa de crearea materialelor vizuale pentru site-urile web, inclusiv a tuturor elementelor vizuale (de la aspect la culoare).

Designerul grafic este o persoana creativa care este responsabila de aspectul vizual al unui site web. El sau ea trebuie sa aiba anumite abilitați si cunostințe: abilitați de design, abilitați de utilizare a Photoshop si Illustrator si cunostințe despre limbajele de programare HTML / CSS.

Concluzie

In aceasta postare pe blog am acoperit elementele de baza ale meseriei de designer grafic si ceea ce trebuie sa stii inainte de a alege aceasta cariera. Daca doriți sa citiți mai multe despre design grafic sau sa aflați mai multe despre cum sa deveniți director artistic, consultați celelalte articole ale noastre pe aceasta tema!

3 thoughts on “Cum pot sa devin Designer Grafic”

  1. Pingback: Ce intelegeti prin Web Design? - Artemir

  2. Pingback: De ce Mac OS X este excelent pentru design grafic - Artemir šŸ”„

  3. Pingback: Cat costa un logo in 2023? - Artemir šŸ”„

Comments are closed.