Logo-ul uimitor poate fi o parte esentiala a povestii brandului tau, asa ca este important sa il faci bine. Poate parea intimidant, dar acest ghid pas cu pas va va ajuta sa intelegeti cum sa creati un logo care vorbeste de la sine. Crearea propriilor logo-uri este mai usoara ca niciodata, datorita indrumarii internetului si a unor instrumente precum Adobe Spark. Asa ca, daca aveti câteva idei grozave despre cum ar trebui sa arate un logo (sau cel putin câteva notiuni vagi despre ceea ce nu doriti), aveti curaj! S-ar putea sa nu ai prea multa experienta in crearea de logo-uri de unul singur, dar vei descoperi ca, cu putina indrumare inteligenta si câteva cercetari, ai putea ajunge la o creatie de neuitat.
Cuprins
Incepeti cu un rezumat
- Rezumatul trebuie sa fie clar, concis si la obiect. Nu ar trebui sa aiba mai mult de o propozitie sau doua si ar trebui sa fie usor de inteles si de retinut.
Scopul scrierii unui rezumat este de a va face sa va gânditi la ceea ce doriti sa transmiteti prin logo-ul dumneavoastra inainte de a incepe sa il proiectati.
Intelegeti-va publicul tinta
Intelegerea publicului tinta este primul pas in crearea unui logo. Cunoasterea publicului tinta este esentiala pentru a crea un logo care sa rezoneze cu acesta. Intelegerea publicului tinta va ajuta sa creati un logo care este relevant pentru acesta si care rezoneaza cu nevoile, dorintele si dorintele sale.
Verificati concurenta
Primul lucru pe care doriti sa il faceti este sa examinati logo-urile concurentilor dumneavoastra. Acest lucru va va ajuta sa intelegeti ce fel de stil, scheme de culori si alte optiuni exista pe piata.
De asemenea, ar trebui sa va uitati la logo-urile care sunt similare cu al dumneavoastra si la cele care nu sunt deloc similare cu al dumneavoastra. Este important sa vedeti cum diferite companii au abordat problemele de design in industria lor, deoarece fiecare industrie are propriul set de conventii pentru designul logo-ului (si daca si industria dvs. le are).
In cele din urma, comparati aceste noi modele cu cele care au fost reproiectate sau redesenate recent – in acest fel va puteti face o idee despre ce tendinte ar putea sa se dezvolte in designul de logo in general, precum si despre ceea ce ar putea functiona cel mai bine pentru compania dvs. in viitor.
Alegeti stilul de design al logo-ului dumneavoastra
Acum ca stiti ce este un logo si cum sa creati un logo, este timpul sa va dati seama ce stil de logo va functiona cel mai bine pentru afacerea dumneavoastra. Exista multe optiuni diferite disponibile, asa ca poate fi dificil sa va decideti asupra uneia. Pentru a va ajuta sa simplificati procesul, am impartit mai jos câteva stiluri populare in avantajele si dezavantajele lor.
- Stilul de design de logo #1: Traditional
Pro: -Simplu si atemporal
- Flexibil pentru a fi folosit in multe medii diferite Contra: -Nu exista fler modern sau creativitate
Explorati modelele de logo online
Pasul 1: Explorati modelele de logo-uri online.
Mergeti la Logo Garden si verificati logo-urile altor companii din industria dumneavoastra. Vedeti daca exista ceva care va place sau nu va place in designul lor de logo.
In acest pas, va recomand sa va uitati la logo-urile companiilor din industria dvs. pe care le admirati (cum ar fi Nike) si la cele care nu va inspira neaparat admiratie (cum ar fi Ford).
De asemenea, este bine sa verificati si ce companii NU va impresioneaza – acestea ar putea avea ceva interesant sub capota care merita explorat!
Puneti intrebarile potrivite si obtineti feedback de la experti
Pentru a crea un logo care sa functioneze, este esential sa puneti intrebarile potrivite si sa obtineti feedback de la experti. Trebuie sa intrebati:
- Cine este publicul tinta?
- Ce le place si ce nu le place la brandul dvs. actual?
- Cine sunt concurentii dumneavoastra si cum se compara logo-urile lor cu al dumneavoastra?
- Cum se compara aceasta industrie cu altele pe care le cunoasteti?
Luati o pauza
Luati o pauza. Este usor sa devii coplesit in timp ce proiectezi un logo, mai ales daca lucrezi singur sau doar cu un singur membru al echipei. De aceea, este important sa iei pauze frecvente si sa-ti acorzi timp liber de la proiect. Acest lucru nu numai ca va va ajuta sa va limpeziti mintea si sa va reimprospatati creativitatea, dar va va da si timp sa va gânditi la ceea ce ati facut deja si la cât de departe ati ajuns in proces.
Luati-va o pauza de la procesul de proiectare si apoi reveniti la el cu ochii proaspeti – va face toata diferenta!
Concluzie
Importanta unui logo nu poate fi subestimata. Este primul lucru pe care oamenii il vad atunci când intâlnesc marca dvs. si este ceea ce isi vor aminti cel mai mult despre aceasta. Dar crearea unuia care sa fie memorabil si care sa va reflecte brandul nu este atât de usor pe cât pare. Din fericire, va putem ajuta sa incepeti cu acesti 6 pasi simpli:
Pingback: Ce este un Logo si ce functie are - Artemir