Cum poti scrie un articol in doar 7 pasi

Cum se scrie un articol

În era internetului, scriitorii de articole care pot genera conținut bun într-o perioadă scurtă de timp sunt din ce în ce mai solicitați. Cu toate acestea, scrierea de articole sau blogging în termene strânse nu ar trebui să vină în detrimentul unei scrieri bune. Iată un ghid pas cu pas plin de sfaturi grozave care vă vor ajuta să scrieți un articol bun în timp record.

Pastrati o lista de idei la indemana

Nu știi niciodată când va atinge blocarea scriitorului . De aceea, este important să păstrați o listă de idei pentru potențiale articole de știri sau povești personale care ar putea fi extinse în eseuri.
De fiecare dată când aveți o idee, notați-o într-un caiet sau într-un document Word de pe computer. Astfel, când va fi timpul să începeți să scrieți, veți avea deja de unde să începeți.

Eliminati distragerile

Mulți oameni pretind că lucrează mai bine în timp ce fac multitasking. Rareori se întâmplă chiar așa, mai ales dacă scopul este de a scrie un articol întreg într-un timp scurt. Cele mai bune articole necesită atenția ta completă și neîmpărțită. Înainte de a începe să scrieți prima propoziție, opriți televizorul și dezactivați sunetul rețelelor sociale, astfel încât să vă puteți concentra numai pe scrierea articolelor.

Cercetati eficient

Cercetarea este importantă pentru orice articol, dar este, de asemenea, ușor să cazi în capcana de a petrece prea mult timp cercetând și nu suficient timp pentru a scrie prima versiune. Dacă căutați fapte sau statistici care să susțină argumentul dvs., încercați să fiți cât mai precis posibil în termenii de căutare. Dacă nu găsiți sprijinul pe care îl căutați, concluzia poate fi că trebuie să vă ajustați teza sau subiectul.

Pastrati-l simplu

Atenția unui cititor este în general scurtă, așa că unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face ca scriitor este să-ți păstrezi articolul direct și concis. Având un obiectiv de număr maxim de cuvinte, nu numai că vă va ajuta să vă finalizați mai repede scrierile, dar va avea ca rezultat și un articol simplificat, care se concentrează pe punctele majore, eliminând în același timp pufurile.

Incercati sa scrieti in puncte

Scrierea în puncte vă poate ajuta să vă organizați gândurile și să completați articolul mai rapid. De asemenea, articolele cu marcatori generează adesea trafic mai mare, deoarece algoritmii motoarelor de căutare tind să acorde prioritate articolelor cu puncte și subtitluri. Scrierea cu marcatori nu este doar o economie de timp, ci poate crește și probabilitatea ca articolul dvs. să ajungă la publicul țintă.

Editati dupa ce ati scris

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac scriitorii este să încerce să editeze în timp ce scriu. Rezistă la acest impuls. Încercarea de a edita în timpul procesului de scriere vă poate încetini, crescând probabilitatea ca nici măcar să nu treceți de introducere. Scriitorii buni știu că scrierea și editarea sunt două procese distincte și separate. Odată ce ați ajuns la sfârșit, atunci vă puteți întoarce și vă puteți concentra pe scrierea primei rânduri perfecte, ascuțirea primului paragraf sau legarea lucrurilor împreună cu un kicker inteligent.

Setati un cronometru

O modalitate excelentă de a deveni un scriitor mai rapid și mai eficient este să exersezi scrierea la un cronometru. Setează un cronometru pentru 30 de minute și vezi cât de mult poți face. Veți fi surprins cât de mult puteți produce într-o jumătate de oră de scris concentrat, neîntrerupt.

1 thought on “Cum poti scrie un articol in doar 7 pasi”

  1. Pingback: Ce este Elemntor si la ce ajuta - Artemir 🌐

Comments are closed.