6 sfaturi simple pentru a va ajuta sa faceti bani din Crypto

Cum sa faci bani din crypto Artemir

Ati auzit de bitcoin, dar cum ramane cu ethereum, ripple si litecoin? Aflati cum sa cumparati si sa faceti bani din criptomonede.

Cumparati criptomonede

 • Cumparati criptomonede

Exista mai multe modalitati de a cumpara o criptomoneda, dar cea mai populara metoda este prin intermediul unui schimb de criptomonede. Exista zeci de acestea disponibile online, asa ca faceti cercetari inainte de a va decide pentru unul (sau mai multe!). Unele burse ofera mai multa securitate decat altele, iar unele au o reputatie mai buna in ceea ce priveste asistenta pentru clienti. De asemenea, veti dori sa va asigurati ca orice bursa pe care o utilizati este reglementata de o autoritate precum FINRA sau SEC.

HODL

In cazul in care nu stiti deja, HODL este un termen care a fost inventat pe forumurile Bitcointalk pentru a descrie proprietatea asupra criptomonedelor. A devenit sinonim cu pastrarea monedelor si cu faptul de a nu le vinde, chiar si atunci cand valoarea lor este in scadere.

Adevarul este ca aceasta strategie poate functiona – doar ca nu este una pe care sa o recomand incepatorilor sau persoanelor care sunt incepatoare in domeniul investitiilor in general (motiv pentru care scriu acest articol). Motivul este ca este riscanta si implica multa rabdare – doua lucruri care s-ar putea sa nu fie la indemana ta daca abia incepi sa inveti despre cripto.

Daca sunteti in cautarea unei modalitati rapide de a face bani din cripto, atunci nu este aceasta; cu toate acestea, daca aveti un apetit pentru risc si va place sa investiti pe termen lung, atunci HODL ar putea fi ceva ce merita luat in considerare ca parte a strategiei dvs. de portofoliu!

Comert

 • Comert

Acesta este cel mai simplu mod de a face bani din cripto, dar este si cel mai riscant. Va puteti plasa banii in oricare dintre aceste strategii:

 • Cumparati la pret mic, vindeti la pret mare (sau cumparati la pret mare, vindeti si mai mult) – Aceasta este o strategie simpla care implica cumpararea la pret mic si vanzarea la pret mare a unei criptomonede. Se aplica pe orice piata, dar in acest context inseamna ca un investitor cumpara Bitcoin la 5.000 de dolari pe moneda si o vinde la 7.500 de dolari pe moneda dupa ce au trecut doua luni. Investitorul isi ia apoi profitul si trece la o alta investitie sau continua sa faca acest lucru pana cand isi atinge suma tinta de bani pe care doreste sa o obtina din tranzactionarea criptomonedelor. Pe scurt, este vorba doar de a cumpara monede cand sunt ieftine si de a le vinde cand sunt scumpe; nu este o stiinta a rachetelor! Dar trebuie sa urmaresti cu atentie toate preturile daca vrei sa te imbogatesti doar cu aceasta metoda, deoarece exista multi factori care afecteaza preturile: stirile care apar despre anumite criptomonede (pozitive sau negative), introducerea de noi produse care concureaza cu cele existente (bune/rau), etc…

Castigati dobanda

Daca aveti ceva criptomonede si castigati dobanda pentru economiile dvs., aceasta sectiune este pentru dvs.

 • Imprumutul de criptomonede este actul de a imprumuta bani cuiva in schimbul rambursarii cu dobanda.
 • Platformele de imprumut sunt site-uri web care ofera imprumuturi pe baza de criptomonede. Acestea permit investitorilor sa castige dobanda prin imprumutul criptomonedelor pe care le detin si prin imprumutul activelor cripto ale altora la o rata fixa de rentabilitate.
 • Ratele de imprumut variaza in functie de platforma; de obicei, acestea variaza intre 1% si 13%. Desi ratele variaza foarte mult in functie de mai multi factori (de exemplu, daca imprumutul este sau nu garantat cu o garantie), majoritatea creditorilor percep rate procentuale anuale (APR) cuprinse intre 5% si 15%. Imprumuturile vin de obicei cu termene care dureaza o luna sau mai mult; cu toate acestea, unele platforme ofera retrageri instantanee in schimbul unor rate ale dobanzii mai mari.

Mineaza criptomonede

Mineritul criptomonedelor este o activitate extrem de competitiva. Procesul de minerit necesita calculatoare si multa energie electrica si este extrem de greu sa faci bani din acest lucru.

Mineritul presupune confirmarea tranzactiilor pe blockchain, folosind software si hardware special pentru a procesa tranzactii in schimbul unor recompense. Mineritul poate fi facut de oricine care are un computer sau echipament specializat de minerit; cu toate acestea, nu este o modalitate buna pentru un investitor individual de a face bani din criptomonede, deoarece mineritul necesita costuri initiale semnificative si costuri de intretinere ridicate in timp, precum si un consum semnificativ de energie (ceea ce creste factura de electricitate).

Cum sa cumparati si sa faceti bani din criptomonede

De retinut: cum sa cumperi si sa faci bani din criptomonede.

 • Cumparati si vindeti criptomonede.
 • Comertul cu criptomonede.
 • Castigati dobanda pentru criptomonedele pe care le detineti imprumutandu-le altor persoane care doresc sa tranzactioneze cu ele (acest lucru se numeste “tranzactionare in marja”).
 • Extrageti noi criptomonede contribuind cu putere de calcul la rezolvarea unor algoritmi complecsi in blockchain (acest lucru se numeste “minerit”).

Concluzie

Aceasta a fost o scurta introducere in lumea criptomonedelor. Fie ca doriti sa investiti in bitcoin sau doriti sa invatati cum sa cumparati si sa vindeti alte altcoins, exista o multime de informatii disponibile online. Daca sunteti interesat sa aflati mai multe despre cumpararea si vanzarea de criptomonede, consultati ghidurile noastre despre Coinbase vs Kraken vs Gemini (pentru incepatori) si Binance vs KuCoin vs Poloniex (pentru utilizatorii mai avansati).

1 thought on “6 sfaturi simple pentru a va ajuta sa faceti bani din Crypto”

 1. Pingback: Cum sa-ti dezvolti afacerea folosind Social Media - Artemir 🔥

Comments are closed.