Cele mai promitatoare criptomonede in acest moment

Cele mai bune criptomonede 2022

Desi multi oameni considera criptomonedele ca fiind un moft, este de netagaduit faptul ca monedele digitale sunt aici pentru a ramane. De fapt, in fiecare zi se fac peste 2.000 de tranzactii numai in Bitcoin, iar plafonul total al pietei pentru toate criptomonedele a ajuns la 200 de miliarde de dolari in 2018. Nu e rau pentru ceva care a fost inventat in urma cu doar noua ani!

Bitcoin

Bitcoin este cea mai populara si mai valoroasa criptomoneda. Este prima criptomoneda si exista din 2009. Criptomoneda exista de mult timp, ceea ce inseamna ca s-a stabilit deja ca fiind una dintre cele mai promitatoare criptomonede in care sa investesti.

Bitcoin a fost creat de o persoana sau un grup anonim numit Satoshi Nakamoto. In prezent, Bitcoin este folosit de multi oameni din intreaga lume ca moneda digitala care permite efectuarea de plati online intre doua parti fara a utiliza o terta parte, cum ar fi bancile sau guvernele.

Exista multe motive pentru care oamenii folosesc Bitcoin:

  • Tranzactiile Bitcoin sunt ireversibile (nu exista returnari de taxe). Acest lucru le face ideale pentru comerciantii care doresc sa evite fraudele cu carduri de credit, dar care doresc totusi sa accepte plati de la clienti din intreaga lume;

Tranzactiile in Bitcoin nu pot fi cenzurate; daca un furnizor de servicii de internet blocheaza accesul la site-ul dumneavoastra, indiferent de ce se intampla, veti putea in continuare sa procesati tranzactii pe site-ul dumneavoastra prin intermediul Bitcoin;

Ethereum

Ethereum este o platforma descentralizata pe care ruleaza contracte inteligente. Ethereum este o platforma de calcul distribuit bazata pe tehnologia blockchain care permite dezvoltatorilor sa creeze si sa implementeze aplicatii descentralizate (dApps). Ethereum permite, de asemenea, utilizatorilor sa creeze token-uri personalizate, care pot fi utilizate ca moneda sau energie in retea.

Ethereum este, de asemenea, o criptomoneda si un blockchain cu functionalitate de contract inteligent, ceea ce inseamna ca va permite sa stocati bani pe blockchain si sa ii cheltuiti creand propriile conditii de cheltuire. Poate fi folosita atat ca investitie, precum Bitcoin, cat si ca modalitate de efectuare a platilor prin intermediul dApp-urilor construite pe baza protocolului Ethereum

Litecoin

Litecoin este o criptomoneda peer-to-peer si un proiect software open source lansat sub licenta MIT/X11. Crearea si transferul de monede se bazeaza pe un protocol criptografic open source si nu este gestionat de nicio autoritate centrala. Desi este inspirata de Bitcoin (BTC) si, in majoritatea privintelor, aproape identica din punct de vedere tehnic cu acesta, Litecoin are unele imbunatatiri tehnice fata de Bitcoin si fata de majoritatea celorlalte criptomonede majore, cum ar fi algoritmul de hashing SHA256, care ii permite sa aiba timpi de confirmare a tranzactiilor mai rapizi si o dovada de lucru scrypt care face ca mineritul sa fie profitabil pentru oamenii obisnuiti care nu detin ASIC-uri sau GPU-uri scumpe.

XRP

XRP, cunoscuta si sub numele de Ripple, este o criptomoneda creata de compania Ripple din San Francisco. Scopul companiei este de a construi un sistem de plati deschis care sa permita oamenilor sa transfere bani rapid, ieftin si fara probleme dincolo de granite.

Fondatorul XRP, Chris Larsen, s-a descurcat bine de cand a fost lansata criptomoneda in 2012 – are o avere neta de aproximativ 8 miliarde de dolari (USD), potrivit Forbes. Detinerile sale personale valoreaza aproximativ 8-9 miliarde de dolari (USD) (din ianuarie 2019).

EOS

EOS este un sistem de operare descentralizat bazat pe blockchain, care ofera o platforma pentru crearea de aplicatii descentralizate. EOS utilizeaza modelul de consens cu dovada de miza delegata, in care reteaua este guvernata de producatori de blocuri alesi.

Criptomonedele nu vor disparea

Criptomonedele sunt aici pentru a ramane. In timp ce multi cred ca criptomonedele vor disparea, iar tehnologia de baza ar putea fi inlocuita intr-o zi cu ceva mai bun, este clar ca criptomonedele sunt aici pentru a ramane ca o noua clasa de active, o modalitate de stocare si transfer de valoare, precum si de efectuare a platilor. Ele sunt aici pentru a ramane, deoarece rezolva probleme – probleme reale – care exista in economia noastra de ani de zile.

Conclusion

Speram ca ati gasit acest articol util. Retineti ca cel mai important lucru este sa va faceti propriile cercetari. Exista multe alte monede care ar putea fi investitii bune si va incurajam sa le explorati si pe acestea!

1 thought on “Cele mai promitatoare criptomonede in acest moment”

  1. Pingback: 6 sfaturi simple pentru a va ajuta sa faceti bani din Crypto - Artemir 🔥

Comments are closed.