6 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre WordPress

Ce este Wordpress

WordPress este un sistem puternic de gestionare a continutului utilizat pentru a crea bloguri si site-uri web. Desi este usor de utilizat, are multe alte avantaje care il fac o optiune atractiva pentru crearea de bloguri si site-uri web.

WordPress.com, WordPress.org

Daca sunteti nou pe WordPress, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti despre diferenta dintre WordPress.com si WordPress.org:

  • Utilizarea WordPress.com este gratuita, dar este necesar sa va inregistrati un cont pentru a va deschide un site web. Are caracteristici limitate, cum ar fi faptul ca permite doar un singur nume de domeniu pe cont (si fara subdomenii) si nu are acces la panoul complet de optiuni din panoul de administrare (desi are cele mai multe functii de baza). Puteti crea site-uri nelimitate pe serverele lor daca aveti un plan de membru premium sau daca platiti pentru serviciile lor suplimentare, cum ar fi migrarile de site-uri sau planurile de gazduire in afara nivelului gratuit, care vin in mod normal odata cu plata unui plan de membru premium in timp (sau folosind cupoane/coduri de reducere), in loc sa le cumparati deodata in avans, asa cum fac alte companii atunci cand ofera servicii similare prin intermediul site-ului lor principal, in loc sa directioneze mai intai utilizatorii in alta parte inainte de a le oferi acces.”

WordPress este un sistem de gestionare a continutului (CMS)

In acest articol, vom explica CMS WordPress cu exemple si fragmente de cod. Va vom arata, de asemenea, cum sa il instalati pe computerul local sau pe serverul dumneavoastra, astfel incat sa il puteti utiliza pentru un site precum un blog sau un site de prezentare a companiei.

Va recomandam sa cititi acest articol in ordine cronologica si sa treceti mai departe daca este necesar, desi fiecare sectiune este de sine statatoare si usor de navigat de sus in jos.

WordPress este un sistem de gestionare a continutului (CMS) open source pentru gestionarea site-urilor web sau a aplicatiilor (platformelor). Prima versiune a fost lansata de Matt Mullenweg in 2003, de atunci multi dezvoltatori au contribuit cu modificari de cod, precum si au scris plugin-uri pentru functii suplimentare, cum ar fi forumuri, pagini de galerie si multe altele!

Instalare wordpress

Instalarea wordpress este o metoda rapida si usoara de a crea site-uri web. WordPress este un sistem de management al blogurilor (CMS), care permite crearea, editarea si gazduirea unui blog online. Pentru a instala wordpress trebuie sa descarcam si sa deschidem fisierul .zip care contine toate fisierele necesare pentru wordpress.

Stergem fisierul phpmyadmin delete acesta fiindca nu o sa mai folosim acest admin panel si instalam versiunea in romana din pachetul nostru extras cu suport local aici http://www.getoogeeky.com/wp-content/uploads/2017/12/installation_instructions_for_wordpress_in_the_romanian_(ro).pdf

Pluginuri wordpress

Puteti instala si activa plugin-uri suplimentare din directorul de plugin-uri WordPress.

Pentru a gasi pluginuri populare pentru WordPress, puteti utiliza site-uri precum WPMU DEV sau Code Canyon.

Pentru a utiliza un plugin, cautati numele acestuia in bara de meniu din stanga, la “Plugins”. Faceti clic pe el pentru a deschide setarile sale si alegeti ce doriti sa faceti cu el. Daca aveti probleme in a-l gasi acolo, incercati sa cautati in meniul din bara laterala a tabloului de bord (este posibil sa fie intr-un submeniu).

Daca pluginul dvs. nu functioneaza corect dupa ce l-ati activat sau instalat, incercati mai intai sa dezactivati toate celelalte pluginuri pentru a vedea daca eliminarea lor rezolva problema fara a fi nevoie sa dezinstalati inca nimic altceva.

Pentru mai multe informatii despre cum sa instalati si sa stergeti plugin-uri folosind oricare dintre metodele mentionate mai sus, precum si ghiduri de instructiuni pe subiecte specifice, cum ar fi activarea/dezactivarea plugin-urilor care nu sunt instalate prin depozitul oficial al WordPress, impreuna cu stergerea celor active si inactive prin FTP, atunci va rugam sa vizitati [https://www.inmotionhosting****].

Themes WordPress

Temele reprezinta stilul vizual al site-ului dumneavoastra. Acestea pot include fonturi, culori si imagini. Temele WordPress sunt create de designeri si dezvoltatori, astfel incat nu trebuie sa petreceti mult timp pentru a face ca site-ul dvs. sa arate bine. Temele pot fi gratuite sau platite (va trebui sa platiti pentru teme premium).

Pentru a instala o tema in WordPress:

  • Mergeti la Appearance -> Themes -> Add New
  • Rasfoiti printre sabloanele WordPress disponibile si selectati unul care va place cel mai mult! Puteti chiar sa le previzualizati live pe site-ul nostru demo la https://demo.alchemiweb.com/themes/ inainte de a-l descarca!

CMS-urile ca wordpress, wix si altele aduc mai multa libertate sau pot duce la lipsa de libertate.

CMS-uri precum WordPress, Wix si altele aduc mai multa libertate sau pot duce la o lipsa de libertate.

CMS-urile sunt excelente pentru construirea de site-uri web simple, deoarece va permit sa va concentrati asupra designului si continutului fara a fi nevoiti sa va faceti griji cu privire la codare. Dar cand vine vorba de construirea unor aplicatii la scara larga, acestea au unele limitari care ar putea sa nu fie potrivite pentru proiectul dvs.

Concluzie

Nu puteti alege sa folositi un site WordPress.com sau un site Wix daca domeniul este deja ocupat. Daca le doriti pe amandoua, atunci va trebui sa cumparati un alt nume de domeniu.

WordPress este mult mai usor de personalizat decat Wix, deoarece este o platforma open-source care ofera mii de teme. Cu aceste optiuni, ar trebui sa puteti gasi orice, de la modele moderne si receptive pentru bloguri sau site-uri de afaceri pana la sabloane pentru portofolii creative si site-uri de fotografie.

Stefan Mirea

1 thought on “6 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre WordPress”

  1. Pingback: Cum sa creezi un logo in 7 pasi simpli - Artemir 🔥

Comments are closed.