Elementor, un builder de elita

elementor

A fost creat in 2016 de un grup de profesionisti care considerau prea incet procesul de creare a unui site. De atunci, numarul de utilizatorilor a depasit  2 milioane incluzand marketeri, creatori de continut, oameni de afaceri si programatori sau dezvoltatori web

Ce este elementor PRO?

Elementor este un page builder (constructor de pagini) pentru site-urile create prin platforma WordPress. Are cele mai multe optiuni si este cel mai usor de folosit dintre toate constructoarele de pagini. Am putea spune ca Elementor este mai mult decat un page builder. Este chiar un constructor de site. Acesta este gratuit, dar are si o extensie care ofera si mai multe functionalitati si care trebuie cumparata.

Elementor este un constructor de pagini aflat in partea din fata a site-ului si nu in panoul de control WordPress. Prin urmare, poti sa vezi direct modificarile pe care le faci, altfel ar trebui sa ai deschise doua taburi. In cazul Elementor, nu trebuie sa salvezi modificarea pentru a vedea in timp real ce se intampla. Acest lucru nu este valabil si pentru constructoarele din backend. Acest plugin te ajuta sa castigi foarte mult timp in dezvoltarea site-ului tau.

In partea stanga a ecranului, ai lista cu elemente si optiuni pe care poti sa le faci. De la titluri, text, imagini, butoane, spatii, sectiuni pana la optiuni pentru fiecare element, toate sunt disponibile in stanga. Pentru a pune un element in dreapta, trebuie doar sa tragi cu mouse-ul elementul respectiv si sa il arunci, dupa care editezi optiunile. La optiuni ai disponibile setari pentru link, aliniere, iconite, culori, font, fundal, pozitionare. In functie de elementul pe care il editezi, optiunile difera. Daca vrei sa faci ceva mai impresionant, ai si sectiunea Avansat unde ai animatii, margini, spatii si o casuta unde poti scrie cod CSS personalizat.

Avantaje

  • Este unul dintre cele mai usoare constructoare de pagini de folosit de pe piata si din librariile gratuite. Este unic, intuitiv si are functia de tragere si aruncare. Are un meniu bazat pe click dreapta al mouse-ului, un navigator si o cautare de functionalitati disponibile.
  • Varianta gratuita vine cu foarte multe elemente printre care un constructor de formulare, un constructor de popup-uri, un constructor de tema. In plus poti crea si elemente globale cum ar fi antetul si subsolul.
  • Are editor de pagina incorporat direct in frontend (unde poti si previzualiza modificarile)
  • Poti personaliza site-ul extrem de mult
  • Exista librarie de elemente si template-uri gata facute
  • Are foarte multe optiuni pentru mobil

Dezavantaje

  • Suportul nu ofera ajutor in ceea ce priveste solutii personalizate
  • Unele extensii ale programatorilor terti produc probleme

Blocuri si teme din elementor

Poti sa salvezi si mai mult timp cu temele predefinite si existente in libraria Elementor. Daca ai versiunea Pro, ai mai multe teme. Poti sa creezi design-ul unei anumite pagini cu doar cateva click-uri. De exemplu, daca vrei pagina de contact, alege un design creat special pentru pagina respectiva. Foloseste butonul Insert pentru a adauga. Temele sunt editabile, la fel ca si cum le-ai fi facut tu.

Blocurile sunt sectiuni predefinite. Mai multe sectiuni pot alcatui o pagina. Dar daca tu vrei sa salvezi o sectiune dintr-o parte si alta din alta parte atunci vei folosi blocuri. Exista blocuri gata facute pentru sectiuni cum ar fi: testimoniale, liste, butoane, despre, portofoliu si asa mai departe.

Pentru a adauga un bloc, trebuie sa apesi pe iconita care arata ca un folder si se afla pe Live Editorul Elementor. Acolo alege blocks si cauta categoria si blocul dorit.

Este elementor mobile friendly ?

Cum tot mai multi utilizatori folosesc dispozitive mobile pentru a accesa Internetul, trebuie sa ai un site pe masura.
Ai setari pentru calculator, tableta si telefon separate in Elementor. Fiecare element poate fi modificat diferit in functie de acesti trei parametri.

Tine minte ca modificarile facute in modul tableta nu schimba modificarile din modul calculator si asa mai departe.

Compatibil cu orice tema WordPress

Elementor este flexibil si prin urmare functioneaza cu orice tema WordPress, dar exista patru teme WordPress cu care functioneaza perfect.

Toate aceste teme sunt gratuite, dar unele au si variante cu plata. Astra, de exemplu, are un numar mare de extensii in versiunea platita.

Prin urmare, putem spune ca Elementor este una dintre cele mai bune variante pentru cinevare care isi doreste un website destul de bine impaginat si interactiv

Stefan Mirea

1 thought on “Elementor, un builder de elita”

  1. Pingback: Ce contine si cum realizezi un Site Profesional - Artemir 🔥

Comments are closed.