Ce este Design-ul Grafic

Graphic-designer

Când te gândești la design grafic, te gândești la reclame artistice? Grafică atrăgătoare pe site-uri web? Aranjate uimitoare în reviste?
Când te gândești la design grafic, te gândești la reclame artistice? Grafică atrăgătoare pe site-uri web? Aranjate uimitoare în reviste? Deși aceste exemple se potrivesc cu siguranță în definiția designului grafic, termenul cuprinde multe: postere, infografice, coperți de cărți, etichete de produse, logo-uri, cărți de vizită, semne, machete de site-uri web, aplicații mobile, interfețe software si lista poate continua.

Ce inseamna Design Grafic

Designul grafic este definit ca „arta și practica de a planifica și proiecta idei și experiențe cu conținut vizual și textual”. Cu alți termeni, designul grafic comunică anumite idei sau mesaje într-un mod vizual. Aceste elemente vizuale pot fi la fel de simple ca sigla unei afaceri sau la fel de complexe ca aspectele de pagină de pe un site web.

Bazele Graficii

Pentru a înțelege mai bine semnificația designului grafic, este important să fii conștient de elementele și principiile care compun designul. Elementele sunt folosite în conjuncție sau în opoziție unele cu altele pentru a crea modele izbitoare și de impact vizual.

Aceste elemente de design grafic includ:

Culoare
Formă
Linia
F
ormă
Mărimea
Spaţiu
Textură

Designerii grafici aderă, de asemenea, la principiile designului, care sunt în esență un set de linii directoare care ajută un design să obțină o compoziție eficientă. Aceste principii de bază ajută la crearea echilibrului și stabilității lucrării.

Aceste principii de design grafic includ:

Echilibru
Contrast
Accent
Circulaţie
Proporţie
Ritm

Ați auzit vechea zicală că „regulile sunt menite să fie încălcate”, care cu siguranță poate suna adevărată în acest caz. Dar un bun designer grafic trebuie să înțeleagă mai întâi aceste principii înainte de a lua decizia conștientă de a le încălca.

Tipuri de Design Grafic

După cum am menționat mai devreme, nu există un sens unic de design grafic. Designul grafic este compus din multe domenii și specializări, de la tipărire și design web până la animație și grafică în mișcare.

Unele dintre cele mai notabile exemple de design grafic modern provin din progresele tehnologiei. Iată o privire asupra unora dintre aceste tipuri de design grafic:

Designul site-ului web presupune crearea de pagini web captivante și intuitive pentru utilizatori. Aceasta include aspectul general, schema de culori și navigarea.

Designul experienței utilizatorului (UX) se concentrează pe asigurarea unui site web sau a unei aplicații ușor și satisfăcător de utilizat. Acești designeri pun accent pe valoare, utilizare, adoptabilitate și dezirabilitate.

Designul de grafică în mișcare – sau animația – dă viață elementelor vizuale prin efecte speciale, emisiuni TV, jocuri video și filme.

Instrumente folosite de un Designer

Acum că știți ce tipuri de locuri de muncă și specializări există, este util să vă familiarizați cu instrumentele de design grafic care vă ajută să îndepliniți treaba. Unul dintre cele mai de bază și mai puțin costisitoare instrumente pe care le folosesc designerii este un caiet de schițe. Designerii grafici vor schița adesea idei sau schițe brute pe hârtie înainte de a apela la un computer pentru a finaliza procesul.

Printre multele se enumera Corel Draw, intreg pachetul grafic Adobe (Photoshop, Illustrator etc…), GIMP si multe altele.

Concluzie

Ce este designul grafic, mai exact? După cum tocmai ați învățat, nu există o definiție universală. Există nenumărate modalități de a folosi designul grafic pentru a rezolva probleme de afaceri sau pentru a evoca inspirație. Depinde de tine să stabilești ce înseamnă designul grafic pentru tine și viitoarea ta carieră.

2 thoughts on “Ce este Design-ul Grafic”

  1. Pingback: Cum ne ajuta Adobe Illustrator in lumea graficii - Artemir 🔥

  2. Pingback: Logo Vectorial: Secretul Designului Perfect - Artemir

Comments are closed.