Chrome, Firefox și Edge trec la versiunile cu numărul 100 și vor cauza crash-uri masive pe internet

Google-Chrome-Mozilla-Firefox-Microsoft-Edge-Versiunea-100-Crash-Internet-780x470

Ne așteaptă câteva luni foarte interesante, întrucât Google Chrome, Mozilla Firefox și Microsoft Edge se apropie de versiunile cu numărul 100. Asta va rezulta într-o mulțime de probleme pentru unele dintre cele mai mari site-uri din lume, în ceea ce pare a fi un bug de magnitudinea lui Y2K de la începutul mileniului.

DESPRE PROBLEME

Bethesda, Yahoo! sau HBO Go sunt doar câteva exemple de site-uri care vor da crash odată ce versiunile noi ale navigatoarelor vor fi lansate. Iar dacă vă întrebați cum este posibilă o asemenea tâmpenie în 2022-ul tehnologiei avansate? Răspunsul este simplu: problema nu este nouă, doar că până acum nu a existat un factor care s-o cauzeze. Și totul se datorează codului outdated folosit de aceste site-uri.

CE VARIANTA SA FOLOSIM

Majoritatea site-urilor pe care le accesezi îți verifică browser-ul și pot vedea versiunea acestuia. Dacă folosești o variantă mai veche, nu vei putea deschide pagina din motive de securitate. Problema apare atunci când este verificată versiunea, întrucât site-urile știu să citească doar primele două cifre. În acest fel, versiunile cu numărul 100 ale Google Chrome, Mozilla Firefox și Microsoft Edge vor fi citite drept v10 și nu vor putea accesa aceste site-uri.

ACTUALIZAREA GENERALA

Iar dacă vă întrebați de ce toate aceste navigatoare trec la versiunea 100 în același timp, răspunsul este și mai ușor de oferit. Producătorii acestora vor să oblige programatorii site-urilor să facă modificările necesare. Unii au început deja, iar lista de site-uri incompatibile se micșorează de la o zi la alta, însă există excepții mari precum cele menționate la începutul articolului. Timpul se scurge repede, iar cu Firefox la versiunea 97 și Chrome (alături de Edge) la versiunea 98, nu ne mai desparte mult timp până la marele crash.

#zonait

Stefan Mirea

1 thought on “Chrome, Firefox și Edge trec la versiunile cu numărul 100 și vor cauza crash-uri masive pe internet”

  1. Pingback: Internetul prezentat de cand s-a nascut pana in prezent - Artemir 🔥

Comments are closed.