Cum functioneaza cu adevarat Adobe Premiere?

Totul despre Adobe Premiere Artemir

Adobe Premiere este un program software de editare video popular. Este folosit de cineasti, YouTuberi si alti creatori de continut pentru a realiza tot felul de videoclipuri, de la filme de lung metraj la scurte clipuri promotionale.

Softul are multe functii si poate fi folosit atat de persoanele care sunt deja familiarizate cu realizarea de filme sau cu videografia, cat si de cele care sunt la inceput de drum.

Adobe Premiere Pro este un program software de editare video popular. Este folosit pentru a edita videoclipuri si poate fi utilizat atat de profesionisti, cat si de regizori amatori. Multi regizori profesionisti folosesc Adobe Premiere Pro pentru ca are multe functii care le faciliteaza realizarea mai buna a filmelor lor.

Multor regizori amatori le place sa foloseasca Adobe Premiere Pro pentru ca este gratuit si, de asemenea, exista multe tutoriale pe YouTube care ii invata pe oameni cum sa il foloseasca.

YouTuberii care nu sunt regizori profesionisti folosesc, de asemenea, Adobe Premiere Pro pentru ca doresc sa creeze continut bun pentru canalele lor, astfel incat mai multi oameni sa se aboneze si sa urmareasca videoclipurile de pe canalele lor.

O linie de timp este locul in care aranjati si asamblati clipurile care alcatuiesc videoclipul dumneavoastra

Cronologia este locul in care aranjati si asamblati clipurile care alcatuiesc videoclipul. Ganditi-va la ea ca la o reprezentare grafica a proiectului dvs., care arata toate clipurile si pistele audio asociate acestora. Este locul in care puteti vedea totul deodata, astfel incat sa puteti face cu usurinta ajustari la sincronizare, tranzitii si efecte.

Panoul Timeline afiseaza multe instrumente utile pentru crearea de secvente (secventele sunt grupuri de clipuri), adaugarea de titluri si credite si editarea nivelurilor audio.

Puteti utiliza comenzi rapide de la tastatura sau butoanele din panoul Timeline pentru a rearanja clipurile dintr-o secventa; a adauga tranzitii intre clipuri; a adauga sau a elimina dizolvarile incrucisate intre doua editii adiacente; a taia cadre individuale dintr-un punct de editare; a ascunde sau a afisa portiuni selectate dintr-un punct de editare prin ajustarea manerelor de estompare a acestuia; a taia portiuni nedorite dintr-un punct de editare utilizand editii de ondulare (singurul tip acceptat atunci cand se utilizeaza medii proxy) sau editii de rulare (singurul tip acceptat atunci cand se utilizeaza medii originale); setati cadrele cheie pe efectele aplicate direct pe clipurile din panoul Timeline; activati sau dezactivati amestecul audio automat in timpul redarii in sesiunea Premiere Pro, pe baza pistei care contine date audio pentru fiecare clip incarcat in prezent pe acea piesa; dezactivati comutarea automata intre modul de gradatie a culorilor rosu/verde din Adobe Premiere Pro atunci cand lucrati cu mai multe straturi care contin diferite tipuri de filmari care au fost editate impreuna intr-o singura secventa.

Software-ul are multe functii

Adobe Premiere este un program software care permite utilizatorilor din industria cinematografica sa creeze, sa editeze si sa manipuleze continut video. Programul este folosit pentru a edita videoclipuri pentru programe de televiziune, filme si chiar reclame; are multe functii care va permit sa modificati scenele, sa adaugati muzica si efecte sonore sau sa ajustati nivelurile audio. De asemenea, poate fi folosit pentru animatii, adaugand grafica sau text peste imaginile pe care le alegeti.

Multi regizori profesionisti folosesc Adobe Premiere pentru ca le ofera mai multa libertate decat alte programe de editare, permitandu-le sa creeze filme unice de la zero, fara a fi nevoiti sa revina la faza de editare pe parcursul productiei filmului.

Multi regizori amatori folosesc, de asemenea, Adobe Premiere pentru ca au nevoie de ceva accesibil, dar totusi eficient pentru a crea filme de inalta calitate, in conditiile lor proprii.

Puteti adauga tranzitii intre clipuri pentru a imbunatati fluxul videoclipului dumneavoastra

Tranzitiile sunt utilizate pentru a crea o tranzitie lina intre clipuri. Tranzitiile sunt aplicate automat cu ajutorul presetarilor, dar puteti aplica tranzitii si manual, folosind instrumentele liniei de timp.

  • Presetarea “Cross Dissolve” (Disolutie incrucisata) este efectul implicit pentru situatiile in care doua clipuri se suprapun pe linia de timp si permite editarea usoara a videoclipului dvs.
  • Cand adaugati o tranzitie, Premiere va evidentia automat ambele clipuri care se intersecteaza cu sfarsitul unui clip si inceputul altuia, astfel incat sa puteti vedea exact unde se intalnesc unul cu celalalt in timp.
  • Cand lucrati cu aceste clipuri care se suprapun, acordati atentie duratei lor: Daca un clip are mai multe cadre decat altul (de exemplu, 100 fata de 50), atunci nu va fi posibil ca capetele ambelor clipuri sa se alinieze perfect unul peste celalalt din cauza diferentei de durata.

Puteti adauga titluri si informatii textuale

De asemenea, daca doriti, puteti adauga titluri si informatii textuale.

Daca folositi un plug-in de titlu, veti vedea instrumentul de titlu al acestuia in partea de jos a barei de instrumente.

Daca faceti clic pe acesta, se vor deschide optiunile de adaugare a textului, care poate fi aplicat peste filmarea dvs. facand clic cu mouse-ul in locul in care doriti sa plasati textul respectiv.

La fel ca in cazul oricarui alt tip de activ din Premiere, este important sa va asigurati ca orice font sau stil de text pe care il alegeti este lizibil pe tot parcursul proiectului dumneavoastra – mai ales daca sunt implicate mai multe persoane sau daca unii spectatori nu vor avea o vedere perfecta!

Adobe Premiere Pro este un instrument incredibil de puternic pentru realizatorii de filme

Adobe Premiere Pro este un instrument puternic pentru realizatorii de filme, care poate fi folosit pentru a crea propriile videoclipuri de la zero sau pentru a edita videoclipuri existente.

Daca aveti un videoclip pe care doriti sa il editati, tot ce trebuie sa faceti este sa il importati in program si sa incepeti sa taiati partile inutile.

Nu trebuie sa lucrati cu scenarii sau sa aveti cunostinte prealabile de cinematografie pentru a utiliza Adobe Premiere Pro; urmariti tutorialul de mai jos si veti vedea cat de usor este!

Primul pas in utilizarea acestui software este crearea fisierului de proiect facand clic pe “New Project”. Puteti numi proiectul dumneavoastra cum doriti sau il puteti lasa asa cum este daca aveti de gand sa lucrati la un alt proiect mai tarziu, dupa ce il terminati mai intai pe acesta. Urmatorul pas ar fi adaugarea de clipuri facand clic pe “Import Media” in coltul din stanga sus al ecranului (sau apasand CTRL + M).

Acest lucru va deschide o fereastra de explorator in care putem selecta din diferite fisiere, cum ar fi inregistrarile audio facute mai devreme astazi in timpul orei 🙂 Odata selectate, faceti clic pe “Import All” in coltul din dreapta jos, care va incepe sa importe aceste fisiere in dosarul nostru de proiect nou creat!

Concluzie

Iata, asadar, o scurta prezentare generala a ceea ce este Adobe Premiere Pro si a modului in care functioneaza. Asa cum am mai spus, daca doriti sa incepeti cu propriile proiecte, atunci consultati celelalte articole de pe blogul nostru pe aceasta tema!

Stefan Mirea

2 thoughts on “Cum functioneaza cu adevarat Adobe Premiere?”

  1. Pingback: YouTube si succesul acestei platforme - Artemir 💻

  2. Pingback: Afla Ce este si cum se utilizeaza Adobe After Effects - Artemir 💻

Comments are closed.